İstanbul seçimini değerlendirdiler

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, CHP İlçe Teşkilatında basın toplantısı yaparak 23 Haziran'da yapılan Ä?

GÜNDEM 24.06.2019 18:32:00 0
İstanbul seçimini değerlendirdiler

Seçimler öncesi “Her şey çok güzel olacak” söyleminde bulunduklarını anımsatan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “İstanbul halkı bizleri yanıltmadı” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini, fakat İstanbul halkının iradesi yok sayılarak seçimlerin iptal edildiğini ve seçimin yenilenmesi kararının alındığını söyleyen Camcı, seçim sürecinde ilçe teşkilatı olarak Ekrem İmamoğlu’na destek verdiklerini belirtti. Seçimde de yakın zamanda Çerkezköy'e taşınan ve seçmek kütükleri İstanbul’da olan yaklaşık 40 kişiyi, oy kullanmak için 2 otobüs ile İstanbul’a götürdüklerini belirten Camcı “Kadın Kolları Başkanımız, Gençlik Kolları Başkanımız ve İYİ Parti ilçe başkanımız da dahil yakın bölgelerde sandık sorumlusu, müşahit gibi görevlerle destek çıktık. Sandıklarımız teslim edilene kadar sahip çıktık” dedi.

 

“KUTLAMA YAPACAĞIZ”

 

Demokrasiye sahip çıkan tüm İstanbullulara teşekkür eden Camcı, ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Camcı, “Mazbatayı aldığımız zaman, CHP ve İYİ Parti teşkilatı olarak, kutlama yapacağımız yer İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önü olacak” dedi. 

 

“İSTANBUL HALKI GEREKEN CEVABI VERDİ”

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin de Millet İttifakı olarak 31 Mart yerel seçimlerinde iş birliği içerisinde çalışarak Belediye Başkan adayı Vahap Akay’ı yeniden Belediye Başkanı olarak Çerkezköy Belediyesi’ne gönderdiklerini belirterek “Ancak biz bunun coşkusunu ve sevincini yaşarken, halkımızın demokrasi mücadelesi içerisinde olması gerektiği bir durum ile karşı karşıya bıraktılar bizi. Genel Başkanımızın ‘Ben İstanbul halkına o kadar inanıyorum ki onlar gereken cevabı fazlasıyla verecektir’ diyordu. Gerçekten de öyle oldu” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti. CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu ise İstanbul halkının hak edene hakkını verdiğini ve halkın demokrasiye olan inancını tüm dünyaya gösterdiğini belirtirken, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğurcan Avcılar da, İstanbul halkının hak edeni yeniden göreve getirdiğini, demokrasiye olan inancının tüm dünya ülkelerine de örnek olduğunu belirtti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU