Türkiye dünyada ilk 10 içerisinde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin her zaman patates üretiminde dünyada ilk 10 içerisinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin, tohumdaki yerli ve milli atakla, dış pazarda da önemli bir yere sah

GÜNDEM 23.06.2019 15:20:00 0
Türkiye dünyada ilk 10 içerisinde

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de yılda 4,5 milyon tondan fazla patates üretimi gerçekleştiği, kişi başı tüketilen patates miktarının ise 48 kilo olduğu ifade edildi. Bakanlığın 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği çalışmalar ile yerli tohuma dair ıslah çalışmaları yapılarak 10 çeşit yerli tohumun ülke pazarına kazandırıldığı dile getirilen açıklamada “Bu 10 çeşit yerli ve milli tohumun 6 tanesinin satışı ve özel sektöre devri de gerçekleştirildi. Nahita da satışı gerçekleşen ilk yerli ve milli patates çeşidi” denildi.

 

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP OLMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

 

Türkiye’nin her zaman patates üretiminde dünyada ilk 10 içerisinde olduüunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Kendi iç piyasasına yeteri kadar patates sağlayan Türkiye, tohumdaki yerli ve milli atakla, dış pazarda da önemli bir yere sahip olmak için çalışıyor” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ