Tarla günü etkinliği düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tohum Firmaları işbirliğiyle Buğday Tarla Günü etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 23.06.2019 15:04:00 0
Tarla günü etkinliği düzenlendi

Malkara Gözsüz Mahallesi sınırlarında, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer koordinatörlüğünde kurulan, tamamı 460 dekar olan arazinin 100 dekarlık kısmında, 12 adet Tohumculuk firmaları tarafından hazırlanan, 41 Buğday çeşidine ilişkin deneme sahasında tarla günü düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Programda; NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tokgöz, TMO Şube Müdürü Bihter Demiral ve programı hazırlayan ve sunan Toros Tarım Tohum Firması Trakya Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Umut Yıldırım konuşma yaptı. Tarla Gününe Malkara Belediye Başkan Vekili Bahadır Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı, Ersin Kaçar, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Başer,  Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Burhan Alim, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tokgöz, TMO Şube Müdürü Bihter Demiral, Malkara Ticaret Borsası Başkanı Atilla AYAZ, Tarım ve Orman İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri, Tarım Kredi Kooperatif Müdürleri, Tohum, ilaç, gübre firmaları, çiftçiler ile üreticiler katıldı.

 

STANTLARI GEZDİLER

 

Katılımcılar tören sonrası tohum firmalarının stantlarını ve ektikleri buğday çeşitlerini gezerek firma yetkililerinden buğdayın cinsi, dayanıklılığı, hastalık durumları, kuraklığa uygun olup olmadığı, boyu, tane durumu hakkında geniş bilgiler aldılar.

 

Haber / Menşure KARDEŞ