THK 86 bin TL fitre ve zekat topladı

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi bu yıl Ramazan ayında dağıttığı fitre ve zekat zarflarından 86 bin TL gelir elde etti. THK Çerkezköy Şube  Başkanı Mustafa Zümbül, dün  saat 11.00â€??

GÜNDEM 21.06.2019 22:15:00 0
THK 86 bin TL fitre ve zekat topladı

THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “2019 yılı Ramazan ayı fitre zekat çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalarımızı her yıl Ramazan Ayı içerisinde yapmaktayız. Ağırlıklı olarak çalışmalarımızı her yıl olduğu gibi bu yılda muhtarlarımızla, İlçe Milli Eğitime bağlı okullarımızla yürütmekteyiz. Aynı zamanda da vatandaşlarımızla, esnaflarımızla da çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“BU YIL GEÇEN YILA ORANLA GELİRLERİMİZİ 17 BİN LİRA ARTTIRDIK”

 

Mustafa Zümbül bu yıl 17 bin lira daha fazla gelir elde ettiklerini de belirterek “Bu yılki çalışma faaliyetimiz bizi  çok memnun etti.  Toplam 86 bin lira gelir elde ettik. Çeşitli kurum ve kuruluşlara, okullara, 15 bin 113 zarf dağıtarak 67 noktada fitre çalışması yaptık. Geçen yıl 68 bin 519 lira gelir elde etmiştik. Bu yıl 86 bin lira gelir elde ettik. Geçen yıla oranladığımız zaman 17 bin lira daha fazla gelir elde etmiş olduk ve THK kasasına bu para girdi.” dedi.

 

“BU GELİRİN ELDE EDİLMESİ BİZLERİ  MEMNUN ETTİ”

 

Zümbül, Çerkezköy ve Kapaklı Halkın duyarlı davranışı ve kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle bu rakama ulaşıldığını da kaydederek, “Günümüz koşullarında böyle bir rakamın artmış olması Türk Hava Kurumuna halkımızın göstermiş olduğu teveccühü ve ilgisidir.  Çerkezköy şube başkanı olarak bizleri bu durum  çok mutlu etti. Çalışma programımızı kapsamında 4 gün zarf dağıttık ve  8 günde de zarf toplama işlemleri yaparak  çalışmamızı bitirdik. Çalışmalarımızın ana noktaları Çerkezköy İlçe Milli Eğitim okulları, muhtarlıklar, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı, esnafımız, vatandaşlar, Çerkezköy Belediye Başkanlığı personeli zarf aldı, buradaki tüm personel bizim çalışmalarımıza katkı sağladılar. Yine Kapaklı ilçesi, Kapaklı ilçe milli eğitime bağlı okullar, Kapaklı muhtarlarımız; bizzat ulaştırdığımız zarfları maddi ve manevi destek sağlayarak bize destek oldular. Bu rakama katkı sağlayarak bizlere güç verdiler. Ayrıca bu çalışmalarımızda Çerkezköy Kaymakamlığımız, Kapaklı Kaymakamlığımız Çerkezköy Belediye Başkanımız, Kapaklı Belediye Başkanımız , Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, her iki ilçemizin mahalle muhtarları ve esnafları ve öğrencilerimizin katkıları bizi mutlu etti” dedi.

 

HALKIMIZ  DESTEĞİ BİZLERE ÇALIŞMA AZMİ VERİYOR

 

Zümbül “ Biz burada tecrübemizi de  ön plana çıkarttık. Biz ramazan başlar başlamaz hemen  hazırlıklarımızı yaparak Zaten bu konu da da vatandaşlarımızdan da yalep bizlere gelmişti ve zarflarımızı hemen dağıttık. Aynı zamanlarda da okullarada zarfları bizlere bir an önce ulaştırın ki katkımızı üst seviyeye çekelim diye talep geldi. Biz de bu talepleri  dikkate alarak çalışmalarımızı biran önce başlatıp ve biran önce neticelendirerek bu rakama ulaştık. Halkımızın  Türk Hava Kurumu’na  olan sevgisi,teveccühü, ilgisi  ve kuruma olan bakışı, bu rakamlara ulaşmamızı sağladı. Halkımızın THK olan  teveccühü bizlere çalışma azmi veriyor” diye konuştu.

 

Haber/Yakup KARATEPE