Aygun: Müftü nefret suçu işliyor

​​​​​​​Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur'un, sosyal medya paylaşımlarında ve cami cemaatine verdiğ

GÜNDEM 21.06.2019 22:08:00 0
Aygun: Müftü nefret suçu işliyor

Süleymanpaşa müftüsü Ayhan Okur, sosyal medya hesabında CHP’ye, “Yahudi şapkasını yasa zoruyla Türklere dayatıp takmayanları hapseden CHP. Ayyıldızlı al bayrağımızı kaldırıp kurtbaşlı mavi bayrak getirilmesini öneren CHP. Hitler’den kaçıp bize sığınan 100 bini aşkın Yahudi’ye vatandaşlık veren CHP. Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim edip katledilmelerini izleyen CHP. Osmanlı’dan Selçuklu’ya kadar atalarımıza söven CHP” mesajlarını paylaştı. CHP konuyu Meclis gündemine taşıyarak müftünün görevden alınmasını istedi.

 

MECLİSE ÖNERGE VERDİ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’te soru önergesi verdi. Önergede, Tekirdağ Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur’un, sosyal medya paylaşımlarında ve cami cemaatine verdiği vaazlarında birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları yerine İslam dini ile bağdaşmayan, din adamlığı vasfı ile ters düşen, partizanca tutumu da aşan iftiralar atarak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, aşağılayan ifadelere yer verdiğine dikkat çekildi.

 

SORU ÖNERGESİ

 

Önergeye göre Okur, 9 Haziran’da Facebook hesabından, “Kansız, yavşak, şerefsizler bunlar...” sözleriyle CHP’ye yönelik şu paylaşımlarda bulundu: “Hitler’den kaçıp bize sığınan 100 bini aşkın Yahudi’ye vatandaşlık veren CHP. Rus diktatör Stalin’den kaçıp bize sığınan Azeri kardeşlerimizi Ruslara teslim edip, Boraltan Köprüsü’nde katledilmelerini izleyen CHP. Anadolu’yu Rumlardan alan, Alaeddin Keykubat’ın kemiklerini mezarından çıkarıp köpeklere atan CHP. Yahudi şapkasını yasa zoruyla Türklere dayatıp takmayanları hapseden ve asan CHP. Ayyıldızlı bayrağımızı kaldırıp, kurtbaşlı mavi bayrak getirilmesini öneren CHP. Her fırsatta Osmanlı’dan Selçuklu’ya kadar atalarımıza söven CHP. Kıbrıs’ta binlerce Türkü katleden Başpiskopos Makarios’un heykelini Beylikdüzü’nde diken yine CHP. Şimdi anladınız mı CHP’nin vatandaşlık verdiği Yahudilerin nerede olduğunu?”

 

TEPKİLER ÜZERİNE SİLDİ

 

Müftü, tepkiler üzerine paylaşımını sildi.  Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, bu gelişme üzerine TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak,  Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur’un derhal görevden alınmasını istedi.   Konuyu daha sonra soru önergesine de taşıyarak gündeme sokan Aygun, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı arayarak Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur hakkında işlem yapılması talebinde bulundu.  Müftü Ayhan Okur, Tekirdağ’da tepkilerin artmasının ardından bu paylaşımını sosyal medya hesabından sildi. Aygun, TBMM Başkanlığı’na verdiği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlamasını istediği soru önergesinde, Müftü Okur’un “birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları yerine İslam dini ile bağdaşmayan,  din adamlığı vasfı ile ters düşen, partizanca tutumu da aşan iftiralar atan, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, aşağılayan ifadelere” yer verdiğini söyledi.

 

“TOPLUMSAL BİRLİK VE BERABERLİĞİ BALTALAYAN PAYLAŞIMLARDA BULUNMUŞTUR”

 

Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur’un, Facebook hesabında, toplumsal birlik ve beraberliği baltalayan çok tehlikeli paylaşımlarda bulunduğuna işaret eden Aygun, şöyle devam etti: “Okur’un bu paylaşımları yaptığı Trakya, uzun yıllar Yahudilere ev sahipliği yapmıştır. Hatta İsrail’e göç eden çok sayıda Türkiye Yahudi’si doğdukları toprakları unutmamış, Türkiye’de pek çok hayır işinde bulunmuştur. İsak Pinhas’ın Çorlu’da yaptığı 32 derslikli okul, Türkiye sevgisinin göstergesidir. Müftü Okur, 4 Haziran 2019 tarihinde şahsımın da yer aldığı Ramazan Bayram Namazı kılınmadan öncesinde verdiği vaazda da Bayram tatiline giden vatandaşlarımızı ‘Şerefsizler’ sözüyle itham etmiştir. Bu konuda yaşadığımız rahatsızlık Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’a aktarılmıştır”

 

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK MI?

 

Aygun, TCK’nın 226. Maddesine göre “Halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmüne işaret etti. Aygun, Okur hakkında bu madde çerçevesinde soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını sordu.

 

GÖREVDEN ALACAK MISINIZ?

 

633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 25. Maddesine göre din personelinin hiçbir surette siyaset yapamayacağını ve herhangi bir siyasi partinin davranışını övemeyeceğini, aksi yönde hareket ederse işine son verileceğini anımsatan Aygun, “Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’a açıkça muhalefet eden Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur’u görevden alacak mısınız?” diye sordu.

 

Haber/Yakup KARATEPE