İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirildiler

Çerkezköy Belediyesi personeli 'İş sağlığı, ilk yardım, yangın, iş güvenliği' konusunda uzman ekipler tarafından eğitime tabi tutuldular. Vatandaşlara doğru ve hızlı hizmetin bilinç

GÜNDEM 20.06.2019 17:46:00 0
İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirildiler

İş sağlığı ve Güvenliği uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar gibi konuların yanında kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ile güvenlik kültürü konuları anlatıldı. Meslek hastalıkları bölümünde  çalışanlara ise meslek hastalıklarının sebepleri, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ile ilkyardım gibi konularda bilgi verildi. İş kazaları ile dikkat konularında kısa video gösterimleri de yapıldı.

 

 

“VATANDAŞLARA DOĞRU VE HIZLI HİZMET BİLİNÇLİ PERSONELLER İLE OLUR."

 

Vatandaşlara doğru ve hızlı biçimde hizmet etmenin temelinin bilinçli personellerden oluştuğunu vurgulayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Belediyemiz bünyesindeki personelimize yönelik eğitimlerimiz sürekli devam ediyor. Bu eğitimlerle amacımız personelimizde iş sağlığı ve güvenliği konularında bilinç oluşturmak ve bunu hayatlarının her alanında uygulamalarını sağlamak. Bilinçli personelle vatandaşlarımıza daha verimli ve daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu amaçla Belediye olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda gereken hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ