200 gram ekmek 1,25 liradan fazlaya satılmayacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 200 gram ekmeğin en fazl

GÜNDEM 18.06.2019 19:44:00 0
200 gram ekmek 1,25 liradan fazlaya satılmayacak

Dün saat 16.30’da gerçekleştirilen toplantıya  ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis üyeleri Mehmet Çetin, Gürkan Kesim, Samet Toz ve Sebahattin Önal katılmadı.

 

“BEN BİN LİRA ÖDEMEYE RAZIYIM”

 

Yoklama ve saygı duruşu ile başlayan Meclis toplantısında Nisan ve Mayıs ayı gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanın ibrası görüşüldü.Yapılan bilgilendirmede ÇTSO Nisan ayı gelirleri 192 bin 846 lira, giderlerin ise 204 bin 19 lira olduğu ifade edildi. Ayrıca Mayıs ayı geliri 243 bin 855 lira olarak belirtilirken, gider ise 301 bin 761 lira oldu. Odanın muhtelif yardımlarını soran ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, odanın dergisi için ödenen 24 bin 780 lira baskı parasının fazla olduğunu ifade etti. Yılmaz “Derginin arkasında Kozuva Şirketler Grubu’nun bir kuruluşu olan Başakşehir Okulları’nın reklamı bulunuyor. Buna rağmen son 2 ay içerisinde odaya bir ücret ödemesi yapılmamıştır. Bu reklam gelir getirmeden 500 lira ödüyorsa ben 1000 lira ödemeye razıyım” dedi. Mali ve İdari İşler Yöneticisi Erhan Akı “ Toplamda bin lira alınmıştır. Derginin toplam yayınlarından bin lira alacağız” sözleri üzerine konuşan Yılmaz “ 25 bin liraya basılan bir dergi için sadece 1 kişiden bin lira alınmasını doğru bulmamaktayım. Bu paralara mal edilen derginin bin lira getirisi varsa bunu basmayalım” diye konuştu.

 

ERDEM TEPKİ GÖSTERDİ

 

 İlgili gündem maddesi Meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. Ekmek azami fiyat tarifesinin belirlenmesi 2. gündem maddesi olarak konuşuldu. 200 gram beyaz ekmeğin satış fiyatının en fazla 1,25 TL olarak uygulanması kararı çıktı. Konuyla ilgili söz alan Çerkezköy-Fırıncılar Dernek Başkanı Mehmet Sait Erdem; “Esnaf odası bize fiyat tarifesi veremez. Bu konuda neden bizlerin fikirleri alınmıyor. Biz bir buçuk ay boyunca zarar ettik. Bizden habersiz bir şey yapılmaması için uyarılarımızı yaptık. Şimdi bizle ilgisi olmayan bir kurum benim üyeme nasıl fiyat tarifesi uygulayabilir, o zaman biz ne işe yarıyoruz. Şu an 200 gram ekmeğin 1 lira 25 kuruşa satılması fırıncıya zarardır, külfettir. O yüzden 250 gram ekmeğin 1 buçuk lira olması daha uygundur. Sen Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na nasıl müdahale edersin. Herkes işini yapması gerekiyor” dedi. Tarife ile ilgili bakanlığın ve ticaret odasının aldığı kararı şaşkınlıkla karşıladığını kaydeden Erdem “Sen Esnaf odası olarak bize nasıl tarife verdin. Hadi verdin, biz nasıl kabul ettik” diye konuştu. 200 gram ekmeğin satış fiyatının 1.25 TL olarak uygulanması oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

ÜÇ KİŞİ GİDECEK

 

8-11 Temmuz tarihlerine Azerbaycan'ın başkenti, Bakü'ye düzenlenecek iş gezisi organizasyonu için oda meclisinden görevlendirme yapılması konusu son gündem maddesi olarak konuşuldu. Buna göre yapılacak olan iş gezisi organizasyonuna Çerkezköy TSO Meclisi adına görevlendirilecek isimler Halil İbrahim Kart, Sinan Sifil ve Yusuf Uyanık olarak belirlendi.

 

YILMAZ SERT KONUŞTU

 

Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşma gerçekleştiren meclis üyesi Rahmi Yılmaz “İş gezilerine hemen hemen hep aynı kişiler gidiyor.  Bu gezilere gitmeyenlerin gitmesi gerekmiyor mu? Bu güne kadar yurt içi ve yurt dışı iş gezilerinde 5 yıl geriye dönük kimler gitti; isimlerinin tek tek çıkarılmasını talep ediyorum. Ayrıca bunlar için de ne kadar harcama yapılmıştır. Benim ödediğim aidatı ödeyen var mı, iş gezisine gidenlerin ne yapacağını göreceğiz.  Ne anlaşma yapmış ne iş bağlantısı yapmış, sırf gezi olsun diye gidilecek. Bu güne kadar gidilen iş gezilerinde yapılan her hangi bir anlaşma yok, burası çiftlik değil” dedi.

 

Haber/Yakup KARATEPE