Üstünol: Başarılı projeler hedefliyoruz

Çerkezköy Kent Konseyi'nin  12 Haziran tarihinde yapılan 18. seçimli olağan kongresinde başkan seçilen Tuncay Üstünol önceki gün  yaptığı basın açıklamasında  başarılı projele

GÜNDEM 16.06.2019 10:51:00 0
Üstünol: Başarılı projeler hedefliyoruz

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol  önceki gün yaptığı basın açıklamasında başarılı projeler hedeflediklerini belirterek, “Biz Çerkezköy kent Konseyi yeni Yürütme kurulu ve çalışma Grupları olarak Çerkezköy’ümüz başarılı projeler üreteceğiz ve bu konuda da hedefimiz başarılı olmak. Önümüzdeki günlerde oluşturacağımız yeni dönem çalışma grup başkanlarımız  ve yönetimlerinin ardından hızlı bir çalışma içerisine gireceğiz. Sanayi kenti olan ilçemiz,hızla artan nüfusu ile birlikte sosyal  ve kültürel anlamda da gereksinimleri artmaktadır. Bu nedenle kentimizde yaşayan insanlarımızın  sosyo ekonomik durumunu da göz önünde alarak  üreteceğimiz projeler ile ayni zamanda belediyemize de katkı sağlayacağız” dedi.

 

“ KENTİMİZİN TANIRLILIĞINI ARTTIRACAĞIZ”

 

Yapacakları çalışmalarda Çerkezöky’ün tanınırlığını artıracaklarını kaydeden Üstünol “ Kent Konseyleri bulundukları kentlerde yaptıkları çalışmalarla insanlar arasında kent bilincini aşılamak ve insanların bir birleriyle olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu daha üst seviyelere çıkarmak anlamında da önemli yer turmaktadır. Biz Çerkezköy kent Konseyi olarak konseyimizin ve Çerkezköy’ümüzün tanırlılığını yurt içinde  ve yurt dışında daha çok tanırlılığını sağlamak için proje üreteceğiz. Biz aynı zamanda kent konseyi olarak vatandaşlarımıza da hem yakınız hem uzağız” dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZ HER ZAMAN UYUM İÇİNDE OLACAK

 

Üstünol, Kent Konseyi çalışma grupları ile uyum içinde çalışacaklarını ifade ederek  “Gerek yürütme kurulumuz gerek çalışma gruplarımız her zaman  her yönden tam bir birliktelik içinde uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürecektir. Kent Konseyimize bu güne kadar siyaset bulaşmadı ve bundan böylede bulaştırmayacağız. Siyasi görüşleri ne olursa olsun burada görev yapan arkadaşlarımız tam bir tarafsızlık ilkesi içinde çalışmalarını sürdürecek” dedi.

 

SEÇİME SİYASET BULAŞMADI

 

Serkan Karagöz’ün seçimden sonra  “Ben seçimi Tuncay Üstünol’a karşı değil, Belediye Başkanı Vahap Akay’a karşı kaybettim’ sözünü de açıklık getiren Üstünol “  Kongreye inanılmaz bir katılım oldu. Hakkıyla Kent Konseyi’nin tarihinde belki de en çok katılım oldu. Ben katılanlara teşekkür ediyorum. Bu da Kent Konseyi’nin bu dakikadan sonra öneminin daha da arttığını gösterir. Serkan bey, kendisi bu katılımın yoğun olmasına sebep veren bir seçim kampanyası yürütmüştür.  Biz ne kadar çalıştıysak o da çalışmıştır. Dolayısıyla bu süreç karşılıklı her iki tarafında tetiklemesi ile oldu. Ben söylenen bazı kelimeleri duymadım, içeride tebrikleri kabul ediyordum. Nihayetinde bir seçim sürecidir. Ben bir buçuk gün yemek yememişim. Unutuyorsunuz. Biz seçimde Serkan bey’in öncelikle adı tarihe kazınmıştır, hayırseverliği ile; Vahap bey’in de aynı şekilde adı tarihe kazınmıştır. Serkan bey, o an için üzülmüş olabilir. Bu işe siyaset karıştı mı derseniz bizim tarafımızdan herhangi bir şey olmadı. Vahap başkan’ı bir kere ziyarete gittim. Bir tasarrufunuz var mı? diye sordum o da aklından geçen bir ismin olmadığını dile getirdi. Kaymakam bey’e de gittim Kaymakam beye de aynı şeyi söyledim. Kimseden herhangi bir destek istemedim. Zaten ben kimin kapısına gitsem gerçekten de bana ve arkadaşlarıma inanırlarsa destek vereceklerini biliyorum. Bizim tarafımızdan siyaset karışmamıştır. Siyaset bizi desteklemiştir onu da söylüyorum çünkü burada siyasi partiler var ve oy kullandılar. Ya bize attılar ya karşı tarafa attılar. Kim kime attı bilmem. Tabiatı gereği işin içinde var. Çok güzel bir seçim oldu” diye konuştu.

 

Haber/Emre BOZ