Çerkezköy Belediyesi'nde büyük vurgun

Çerkezköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Servisi'nde ortaya çıkartılan vurgun dudak uçuklattı. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a gelen ihbar sonrası başlatılan i

GÜNDEM 13.06.2019 20:03:00 0
Çerkezköy Belediyesi

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim sonrası başlattığı teknik ve fiziki takibi sonrası geçtiğimiz hafta elindeki belgelerle birlikte savcılığa bildirmesiyle geriye dönük araştırma sonucu, belediyenin kim ya da kimler tarafından nasıl bir vurgunla, ne kadar zamandır soyulduğu Cumhuriyet Savcılığının soruşturması sonrası ortaya çıkacak.

 

ŞEYTANİ PLANI KİMLER, KİMİNLE, NASIL YAPTI?

 

Belediye İmar İşleri Müdürlüğü ve Muhasebe yetkilileri, iç soruşturmayı derinleştirirken, inşaat firmalarından gelir kaydedilmesi gereken fakat müteahhitlerden alınarak belediyenin kasasına girmeyen milyonlarca liranın kim ya da kimlerin cebine hangi yollarla girdiği Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturması sonrası netlik kazanacak.  

 

RUHSATLARI İPTAL EDİLİYOR

 

Öte yandan belediye, saptadığı bazı dosyalarda tek taraflı ruhsat iptaline giderek, belediye kasasına girmeyen bedellerin yeniden belediyenin kasasına girmesini sağlayacak.

 

MİLLETİN PARASINI ÖNCE SAHTE TAHAKKUK, ARDINDAN SAHTE TAHSİLAT MAKBUZUYLA ÇALMIŞLAR

 

İhbar sonrası gerekli iç denetimi yapan Çerkezköy Belediyesi, oluşturduğu denetim komisyonunda tutanaklar tutarak elde ettiği sahte tahakkuk ve tahsilat makbuzlarını şikayet dosyasına ekleyerek Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Bu vurgunun kim ya da kimler tarafından ne zaman sahneye konulduğu, binlerce makbuz arasından hangilerinin sahte olup olmadığı, vurgunda hangi belediye görevlilerinin parmağının olduğu da araştırılacak. Belediyedeki vurgun çarkının nasıl döndüğü soruşturma sonrası ortaya çıkacak. Belediye yetkililerinin de önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ