Öğrenmek sadece okulla sınırlı kalmamalı

 Hayat boyu öğrenme alışkanlığını desteklemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Eğitimi Merkezleri, STK'lar ve Tekirdağ AFAD İl Müdürlüğü'nü

GÜNDEM 13.06.2019 12:41:00 0
Öğrenmek sadece okulla sınırlı kalmamalı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde; 11 İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlükleri bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların, etkinliklerin ve ürünlerin sergilendiği Öğrenme Şenliği’nin açılışı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.

 

“ÖĞRENME ŞENLİĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşmasının ardından konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “Öğrenmek, sadece okulla, diploma sahibi olmakla sınırlı kalmamalıdır. Öğrenme hayat boyu çabalamamız gereken bir uğraş, tutkuyla bağlanacağımız bir aktivite olmalıdır.  Her öğrenme bizi değiştirir, kişisel gelişimimize katkıda bulunur. Bilindiği üzere “Öğrenme Şenlikleri” Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarca düzenlenen öğrenme faaliyetlerine katılımı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Bu kapsamda,  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin, ilgili resmi Kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla, gerçekleştirdikleri bu “Öğrenme Şenliği” bizim için çok önemlidir” dedi.

 

“HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU?”

 

Bugün Tekirdağ’ın 11 ilçesindeki Halk Eğitimi Merkezi müdürlüklerinin açmış olduğu kurslarda, 74 bin 232 kursiyerlerin öğrendiklerinin neticesi olarak ortaya çıkardıkları ürünlerden örneklerin sergilendiği bir alanı ziyaret edeceklerini kaydeden Yıldırım “Bir şenlik havası içinde ortaya konulan ürünleri gördükçe öğrenmenin sınırlarının zannettiğimizden çok daha geniş olduğunu bir kez daha anlamış olacağız.Kursiyerlerimiz Halk Eğitimi Merkezlerimizin açmış olduğu kurslara devam ederek hem kültür, sanat eğitimleriyle vakitlerini iyi değerlendiriyorlar, hem de iş edindirmeye yönelik kurslarımızla kendilerine bir işyeri açmak, ailelerine, kendilerine gelir getirici meslekler edinmek imkânına kavuşmuş oluyorlar. “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu” temel anlayışımızdan hareketle ve “öğrenmenin yaşı yoktur” düsturuyla Her zaman, her yerde ve herkese eğitimi gaye edinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarının, bir yıl boyunca sürdürdükleri eğitim faaliyetlerinin sergileneceği ve çeşitli canlı uygulamalarını sunulacağı Öğrenme Şenliğinizi tekrar kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi. 

 

 

SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezlerinde açılan okuma yazma kursu ve yabancılara Türkçe öğretimi kursuna katılanların sertifikaları Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

ÇERKEZKÖY EKİBİ GÖSTERİ SUNDU

 

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü müzik grubu ve Süleymanpaşa Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekiplerinin gösterilerinin ardından kurdele kesimi yapılarak şenlik alanı gezildi. Öğrenme Şenliğinin açılışına Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, il protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İlçe Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU