En büyük hayalini gerçekleştirdi

Orta öğrenimini Çerkezköy'de tamamlayan, daha sonra ailesiyle birlikte Çorlu'ya yerleşen yüzde 98 bedensel engelli Okan Cihan en büyük hayalini gerçekleştirerek mühendis oldu.

GÜNDEM 12.06.2019 19:08:00 0
En büyük hayalini gerçekleştirdi

Çorlu'da fabrika işçisi baba ile ev hanımı annenin 2 çocuğundan biri olan Okan Cihan, eklem kısıklığı nedeniyle yüzde 98 bedensel engelli olarak dünyaya geldi. El ve ayaklarını kullanamayan, çocukluğu döneminde dizleri üzerinde yürümeyi öğrenen, kalemi ağzı ile tutan, kitaplarının sayfalarını diliyle çeviren, bilgisayarı dudaklarıyla kullanan, ilk ve orta öğreniminin ardından üniversiteyi kazanan Okan Cihan, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

 

 

“HİÇBİR ZAMAN HAYATA KÜSMEDİM”

 

Eklem hastalığı nedeniyle doğuştan engelli olduğunu fakat hiçbir zaman hayata küsmediğini belirten Okan Cihan, küçük yaştan beri mücadele etmeyi öğrendiğini söyledi. Meslek kariyerini seçerken inşaat mühendisi olmaya karar verdiğini söyleyen Cihan, “Pek çok binada engelli rampası dahi yok. Bizler ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. İnşaat mühendisi olayım, büyük projelere imza atayım ve engelliler için yaşanabilir, onların özgürce hareket edebileceği yapılar inşa edeyim, dedim.  İnşaat mühendisi olmaya karar verdim” dedi.

 

“MESLEĞİMİ İCRA ETMEK İSTİYORUM”

 

Çalışmak için birçok yere müracaat ettiğini dile getiren Cihan, “Mesleğimi icra etme zamanı. Bana fırsat verilirse büyük projelere imza atacağımdan emin olabilirsiniz. Artık hayallerimi, planlarımı ve mesleğimi icra etmek istiyorum” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE