Özel çocuklara özel tören

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde dün Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla mezuniyet töreni ve pilav günü etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 12.06.2019 19:03:00 0
Özel çocuklara özel tören

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Mezuniyet töreninde konuşan hayırsever Müjgan Karagöz, 2009 yılında ‘eğitim her engeli aşar’ diyerek yola çıktıklarını, 2012  yılında da ‘eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur’ diyerek, öğretmenler ve idarecilerle birlik olduklarını belirterek “Okulumuzun ilk mezunları olarak 22 çocuğumuzu mezun etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

ÖZEL EĞİTİMİN HER BASAMAĞI ÖNEMLİ

 

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Özel eğitimin her basamağı öğrenci, aile, öğretmen ve toplum için önem taşımaktadır. Çocuklarımızın mevcut beceri ve yönelimlerini en yararlı şekilde kullanabilmelerini sağlamak, kendi kendine yeterli duruma getirecek temel yaşam becerilerini geliştirmek, yetenekleri doğrultusunda üst öğrenime, iş meslek alanlarına ve hayata hazırlamak özel eğitimindeki en önemli unsurlardır” dedi.

 

 

“FEDA EDİLECEK TEK BİR FERT YOKTUR”

 

Devletin, engellilere yönelik engelli aylığı, muhtaç aylığı, evde bakım aylığı gibi maddi imkanlar; gelir vergisinde engelli indirimi, ÖTV muafiyeti gibi vergi imkanları sağladığını, aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımları ile de desteklediğini kaydeden Vali Yıldırım “Diğer yandan engelli istihdamına yönelik devletimiz E-KPSS ile Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuya engelli alımı yaparken, 2003 tarih ve 4857 sayılı iş Kanununa göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran kamu sektörü iş yerlerinin en az yüzde 4 özel sektör işyerlerinin ise yüzde3 oranında engelli istihdam etmesini yasal zorunluluk haline getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün feda edilecek tek bir fert yoktur anlayışıyla özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin okullara ücretsiz taşınması ve MEB ve ÖSYM sınavlarında engelliler için sağlanan kolaylıklar devletimizin engelli eğitimi için sağladığı olanaklardır” dedi.

 

“169 ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYOR”

 

Çocuklar daha iyi, rahat ve düzenli yaşamanın yollarını öğretme, onlara devamlı öğrenme alışkanlığı kazandırma, mesleki eğitim ve çıraklık yapabilecek olanlara bu alanda yetişme ve ilerleme olanaklarını sağlama konularında okula ve öğretmenlere büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Vali Yıldırım “Bugün,  Müjgan –Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulumuz Tekstil Teknolojisi, Mobilya Teknolojisi ve El Sanatları Teknolojisi bölümleriyle toplamda 169 öğrenciye sosyal çevre içinde bulunma ve iş-meslek alanlarına hazırlama anlamında hizmet vermektedir. 22 öğrencimiz mezun olmaktadır. Hayırsever Müjgan Serkan Karagöz çifti tarafından yaptırılıp 2012 yılında eğitim öğretime açılan okulumuz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerine öğrencileri evlerinden alıp tekrar evine teslim etme sürecine kadar öğle yemeği dahil hizmet vermektedir. Bu vesile ile hayırsever Müjgan Serkan Karagöz çiftine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza hayatın içinde bulunma ve hayata tutunma, üretime etkin olarak katılma fırsatı veren okulumuzda bugün mezuniyet heyecanını yaşıyoruz.  Mezun öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi. Vali Yıldırım “Şunu unutmayalım ki engelli bireyler bize emanettirler.  Engelli bireylere karşı hepimizin sorumluluğu ve hepimizin yapması gerekenler vardır. Bunları en iyi şekilde gelecekte de yapabilmek için ve bu engellilerimizi hayata daha güzel hazırlayıp kendi hayatlarını mümkün olduğunca kendilerinin idame ettirebilmesi için eğitim öğretime hayatlarının her döneminde devam etmenin gerekliliğini bir defa daha sizlerin huzurunda vurgulamak isterim. Özel insanlar, özel eğitime ihtiyaç duyarlar ve özel ilgiye de layıktırlar. “ dedi.

 

 

GÖSTERİLERİYLE BEĞENİ TOPLADILAR

 

Yapılan konuşmaların ardından öğretmenleri eşliğinde illüzyon gösterirli yapıp, halk oyunları gösterileri sunup şarkılar söyleyen öğrenciler gösterileriyle beğeni topladı. Gösterilerin ardından Vali Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve hayırsever Müjgan-Serkan Karagöz çifti tarafından diplomaları verildi. Özel öğrenciler kep atarak mezuniyet coşkusunu yaşarken, çocuklarının çoksusuna ortak olan veliler de onların mezuniyetini gururla izledi. Törenin ardından, Vali Yıldırım ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencileri ziyaret etti. Sonrasında ise katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

 

 

Haber / Emre BOZ