Çetin: Bu şirketi beraber yöneteceğiz

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında belediyeye bedelsiz, şartsız ve koşulsuz hibe edilmek istenen Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş. gündeme geldi. Birçok belediyenin bu şeki

GÜNDEM 10.06.2019 18:56:00 0
Çetin: Bu şirketi beraber yöneteceğiz

Kapaklı Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını yaptı. Dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya Mustafa Sandıkçı, Tahsin Aras, Halil İbrahim Erkan dışındaki meclis üyeleri eksiksiz katıldı.

 

HİBE ŞİRKET KONULU YAZI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından hibe şirket için meclis kararı alınmasına ilişkin sunulan yazı görüşüldü. Yazıda, Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’nin sunduğu dilekçede toplam 50 bin TL değerindeki sermayesinin tek hissedarı ve tek yetkilisi olduğu şirketi belediyeye aktif ve pasifi ile bedelsiz, şartsız ve koşulsuz hibe etmek istediği belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekpark’ı örnek göstererek “Birçok belediye bu şekilde bir uygulama yaparak bazı faaliyetlerini bu şirketler dolayısıyla daha kolay yapabiliyor” dedi. Bu şirketin herhangi bir borcu, eksisi ya da artısının olmadığını kaydeden Çetin, hazır bir şirketi devralmanın kanunen daha uygun olduğunu, burada faaliyetin belediyeye kazanç elde etmeye yönelik şekilde süreceğini belirtti. Bu şirket birçok kişiyi de istihdam edeceklerini kaydeden Çetin, şirketin faaliyet alanının geniş olacağını dile getirerek “Zaten bu şirketi beraber yöneteceğiz” dedi.

 

 

“BELEDİYEYE EK GELİR SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

CHP’li meclis üyesi Nalan Çolak’ın, yeni bir şirket kurulması yerine ilgili hizmet için Personel A.Ş. üzerinden unvan değişikliği ile görevlendirme yapılmasını teklif etmesi üzerine konuşan Başkan Çetin, “Personel A.Ş.’nin kuruluş maksadı farklı olduğu için yeni bir şirket kuruyoruz. Personel A.Ş. tamamen işçi istihdamına yönelik bir faaliyet gerçekleştiriyor. Personel A.Ş. kar amacı güden bir şirket değil fakat bu şirkette belediyemize ek gelir sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

CHP GRUBUNUN ÖNERGELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Önergenin gündeme eklenmesinin ardından CHP’li meclis üyeleri tarafından 3 önerge okundu. İlk önergede Kapaklı girişinde bulunan su kuyusu civarına büyük bir Türk Bayrağı asılması talep edilirken, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Göreve geldikten sonra ilk aklıma gelen bu oldu. Kapaklı için gerçekten anlamlı olur” dedi. Diğer önergede Kapaklı Belediyesi bünyesinde norm kadrolarda ve tüm kadrolarda çalışan personellerin listesi talep edilirken, konuyla ilgili yazılı olarak cevap verileceği ifade edildi. CHP grubu tarafından sunulan son önergede ise belediye binasında koridorlardan kaldırılan fotoğrafların yeniden asılması istendi. Bunun üzerine konuşan Başkan Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile konuyla ilgili görüşerek fotoğrafların kültür merkezinde sergilenmesi talebinde bulunduğunu, bu konuda kendisine henüz sözlü ya da yazılı olarak cevap gelmediğini belirtti. Yazılı bir cevap beklediklerini belirten Çetin, Kadir Albayrak’ın kararının olumsuz olması halinde bir yer tahsis edip Kapaklı’da bir şehir müzesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. O fotoğraflarla ilgili seçmenin rahatsızlık duyduğunu söyleyen Başkan Çetin, orada Kapaklı’nın sadece önemli insanlarının resminin olduğunu, bunun bazen istemeden de olsa ayrıştırmaya sebebiyet verdiğini, büyükşehirden alacakları cevap sonrası yol haritasını netleştireceklerini belirtti. Seçmenlerin bir bölümünün o fotoğrafların kaldırılmasına tepki gösterdiğini belirten CHP’li meclis üyesi Muzaffer Yıldıran “O fotoğraflar şuan asılı olsaydı ve yeni yer yapıldığında aktarılmış olsaydı daha güzel olurdu. Bu durum dışarıdan gözlendiğinde sanki Kapaklı yerlilerine sizin bir düşmanlığınız varmış gibi bir etki oluşturdu” dedi. Seçim atmosferinin sıcak geçtiğini söyleyen Başkan Çetin de “Benim gezdiğim yerlerde bu tablo ile ilgili çok büyük bir öfke vardı. ‘Seçimi kazandığımız akşam gideceğiz, o çerçeveleri belediyenin önündeki konteynırda yakacağız’ dediler. Ben böyle bir tatsızlığı yaşamaktan çekindiğim için daha bu makama gelmeden arkadaşlara rica ederek o fotoğrafları en güvenilir yerde muhafaza edilmesini istedim” dedi. Başkan Çetin, büstlerle ilgili de üzerinde baskı olduğunu dile getirdi.

 

“KEŞKE BEDAVAYA VEREBİLSEK”

 

AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ruhi Özden de, su ücretlerine yapılan yüzde 20 oranındaki zammı anımsatarak, “Kapaklımızı düşünüyorsak aynı hassasiyeti su ücretlerinde de gösterelim” dedi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Kazım Doğaç da, “Su ücretleri maliyetlerle paralel olarak hesaplanıyor. Tekirdağ olarak yer altı kaynaklarından su kullanıyoruz ve TESKİ’nin çalışmaları sonucu bu suyun bize maliyetli geliyor” dedi. Tekirdağ’ın su fiyatları konusunda büyükşehir belediyeleri arasında 12’nci sırada olduğunu belirten Doğaç “Konuyla ilgili projelerimiz var keşke bedavaya verebilsek” dedi. Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Gündemin ilk maddesinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, geçtiğimiz ayki Katar ziyareti hakkında meclise bilgi verdi. Kapaklı’ya yatırım getirebilmek için Katar’a bir ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Çetin, somut anlamda yakın zamanda detayları basın mensuplarıyla paylaşacağını dile getirdi.

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Ege-Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nden ayrılma konusu görüşüldü. Başkan Çetin, göreve geldikten sonra birliğin belediyeye olan maliyetlerini incelediğini dile getirerek “Yıllık aidatının 37 bin 842 TL olduğunu gördüm. Belediye nezdinde bir katkısının olduğunu düşünmüyorum” dedi. Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi’nin Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nden ayrılması oy birliği ile kabul edildi. 3 adet kadroda yer değişikliği yapılması konusunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Ulaştırma Hizmet Yönetmeliği konulu yazı görüşüldü. Belediye bünyesinde daha önceden kiralanmış araçların olduğunu belirten Başkan Mustafa Çetin, tasarruf için garaj amirliği kurmak istediklerini, bu birimin Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde olacağını belirtti. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kazak Gölü ve parklar için belediye teknisyen alınması oy birliği ile kabul edildi. 144374/1303 sayılı Fatih ve Karaağaç Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, 144375/1304 sayılı Mimar Sinan, Kazım Karabekir, Fatih ve Karaağaç Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, 144376/1305 sayılı Fatih ve Karaağaç mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve 144377/1306 sayılı Cumhuriyet mahallesi Trafo yerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konulu yazılar İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin onuncu maddesinde İmar komisyonuna havale edilen Fatih Mahallesine ait 1/1000 ölçekli Karaağaç köyü civarı uygulama imar planında Kapaklı Organize Sanayi bölgesinde kullanılan bina çekme mesafelerinin uygulamasına yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftası ve açıklama raporu değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Hibe şirket ile ilgili yazı da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber / Gülveren ALTINOĞLU