İğdirliler'den piknik şöleni

Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen piknik şölenin bu yıl 2'ncisi düzenlendi. Pikniğe katılan milletvekilleri ve siyasilerin gündemi

GÜNDEM 9.06.2019 19:12:00 0
İğdirliler

Pazar günü Büyükçavuşlu Mesire Alanı’nda düzenlenen piknik şöleninin açılış konuşmasını yapan Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Şakrak, bu yıl 2’ncisi düzenlenen piknik şölenine katılan herkese teşekkür etti. İğdir Köyü Derneği’nin bir köy derneği olduğunu kaydeden Şakrak, “İğdir Köyü, tarihi ve kültürel zenginliklerin bol olduğu Tokat ilimizin Artova ilçesine bağlı şirin bir köydür, ülkemizin dört bir yanına hatta yurt dışına bile göç gönderen bir gurbetçi köyüdür” dedi.

 

“GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

 

Çerkezköy’ün 81 vilayetten gelen kültürün bir arada dostça ve kardeşçe yaşamayı başardığı nadide ilçelerden biri olduğunu belirten Şakrak, “Birkaç tane il dışında gruplar dernek bile oluşturamamışken bizler bırakın ili ilçeyi, bir köy derneği kurmuş ve kendimizi buralarda tanıtma fırsatı bulmuşsak bu siz değerli hemşehrilerimizin destek ve katkılarıyla olmuştur” dedi. Amaçlarının ayrışmak değil, Çerkezköy’e aidiyet duygusuyla bağlı kalarak sosyal ve kültürel zenginlikleri paylaşmak olduğunu belirten Başkan Şakrak, “Birlik ve beraberliğimiz her geçen gün artıyor. Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin Piknik Şöleni’ni bundan sonra geleneksel hale getireceğimize, birlik ve beraberliğimizi her geçen gün güçlendireceğimize inancım sonsuzdur” dedi.

 

 

23 HAZİRAN UMUDUN GÜNÜ OLACAK

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın konuşmalarının ardından CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli de konuşma yaptı. Avcılar’ın 16 milyonluk İstanbul’un 39 ilçesinden biri olduğunu belirten Hançerli “İstanbul’un en güzel ilçesinde belediye başkanı oldum. Adaylık sürecinde Tokatlıların büyük desteğini gördüm. Tokatlıların siyasi parti gözetmeksizin desteğini almak beni mutlu etti” dedi. Hiçbir ayrım yapmadan başkanlık yaptığını belirten Hançerli, sözü 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de getirerek “Aynı zarftan çıktım belediye başkanı seçildim. Aynı zarftan çıkan meclis üyeleri, muhtarlar görevlerini yapıyor. Ama aynı zarftan çıkarak büyükşehir belediye başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası elinden alındı. Mevlam birçok dert vermiş, beraber derman vermiş. 23 Haziran dermanın günü, umudun günü, hakkı yenilenin hakkının geri verildiği gün olacak” dedi.

 

“23 HAZİRAN’DA HAK EDENİN YANINDA OLACAKLARDIR”

 

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın gündeminde de 23 Haziran’da yapılacak olan seçimler vardı. Seçimlere kısa bir süre kaldığını belirten Karabat “Tokatlı işini bilendir, her şeyi akıl edendir. Bu memleketin birliği, kardeşliği her şeyden daha önemli. 23 Haziran’da hakkı teslim edeceğinize inanıyorum” dedi. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da piknik şöleninde yaptığı konuşmada Tokat’ın Türkiye’de insanların belleğinde önemli bir il olduğunu belirterek “Hemşehrilerim 23 Haziran’da mağdurun, mazlumun ve hak edenin yanında olacaktır” dedi. AK Partili Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın da “23 Haziran’da milli irade sandığa yansıyacaktır. Yaparsa her zaman zaman biz yaparız. Ben başkan oluncaya kadar Artova’ya 5-15 milyon liralık yatırım yapılmıştı. 2018 yılında ise 200 milyon lira yatırım yapıldı” dedi. Yalçın, bir sonraki piknik şölenini Artova’da yapmayı planladıklarını dile getirdi.

 

 

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Piknik şöleninde AK Partili Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da konuşma yaptı. 2.dönem başkanlığa seçildiğini anımsatan Eroğlu “Bulunduğumuz yerler millete hizmet edilen yerlerdir. Tokat denince hepimiz taşın altına elimizi koymaya çalışıyoruz. Tokat’ı daha güzel yerlere getirmenin gayreti içinde olacağız. Sizler arif insanlarsınız. Hizmet ehli olan, başbakanlık, bakanlık yapmış olan Binali Yıldırım’a desteklerinizi esirgemezsiniz” dedi. Katılımlarından dolayı milletvekilleri ve belediye başkanlarına plaket takdim edildi.

 

 YENİDEN AĞALIĞI ALDI

 

Piknik şöleninde ağalık yarışması da yapıldı. 30’a yakın kişinin katıldığı ağalık yarışmasında açık artırmayı Tokat Artova İğdir Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Şakrak 500 TL ile başlattı. İğdir Köyü Ağası Mustafa Kaplan, 10 bin TL ile yeniden ağalığı aldı. Piknik şöleninde yapılan hediye çekilişi ile katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Şölende sahne alan sanatçılar Aslı Tekin, Mutlu Han, Tekin ve Edip Miran da seslendirdikleri şarkı ve türkülerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İstanbul 3.Bölge CHP Milletvekili Özgür Karabat, CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Artova Belediye Başkanı Lütvü Yalçın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda Tokatlı katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU