Dernek çatısı altında bir araya geldi

Organize Sanayi Bölgesi'nin yanında yer alan arsaların sahipleri, imalatçılar ve sanayiciler Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Derneği çatısı altında bir araya geldi. Servet Demirci'nin kurucu

GÜNDEM 9.06.2019 18:02:00 0
Dernek çatısı altında bir araya geldi

Çerkezköy’de yer alan sanayi alanlarının Çerkezköy’ün gözbebeği alanlar olduğunu belirten derneğin kurucu başkanı Servet Demirci, “Derneğimiz çatısı altında Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları da var. Sanayicilerin amacı burada üretimle ilgili tesisler kurmak ve ülkemize katma değer sağlamak. İnşallah bunun imar planlarını bitirebilirsek gelecekte Çerkezköy’e de katma değer sağlayabiliriz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

 

OSB ve Ankara’da Sanayi Bakanlığı ile de çeşitli girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Demirci, “Bu alanda imar planlarının bitmesi Çerkezköy’e katma değer sağlayacak. Belediye ile de işbirliği yapmayı planlıyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a gerekçelerimizi anlattığımızda kendisi de bize teknik ve hukuki destek vereceğini söyledi” dedi.

 

PEKÇOK İMALATÇI VE SANAYİCİ BİZİMLE İRTİBATA GEÇTİ

 

Derneğin daha kuruluş aşamasında olmasına rağmen Amerika ve Almanya başta olmak üzere yurtdışından bazı imalatçı ve sanayiciler ile bazı arazi sahiplerinin kendileri ile irtibata geçtiğini söyleyen Servet Demirci “Bu alanların imara açılması ve sanayi parsellerinin oluşması durumunda bu bölgede tesisler kuracaklarını ve yatırım yapacaklarını belirttiler. Bunun yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmalar da bu gölgeye yatırım yapabilecekler. Zaten bu arazileri de uzun yıllar önce bu amaçla almışlar. Bundan 15 yıl önce bile 1/1000’lik planda sanayi alanı olarak gözüküyor. Etrafı Çerkezköy OSB, Kapaklı OSB, Yalıboyu OSB ile çevrelenmiş. Ayrıca planları yıllar önce yapılmış olan Halkalı Kapıkule Hızlı tren projesinin bu alanın içinden geçmesi, Kuzey Marmara Otoyolunun bu bölgenin yakınından geçmesi, E5 E6 yollarının bağlantısı olması sebebiyle doğal olarak sanayici ve yatırımcıların yıllar önce bu bölgeye yatırımlarda bulunmaları kendileri açısından gayet isabetli bir karar olmuştur” dedi.

 

FİRMALARA BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLAYACAK

 

Buraya uzun yıllardır yatırım yapmış, emek vermiş sanayicilerle bir araya gelerek tek amaç doğrultusunda hareket etmek, bölgede başta Çerkezköy Belediyesi olmak üzere bölgedeki OSB’ler, Tekirdağ Valiliği, Sanayi Bakanlığı nezdinde çalışmalar yapmak amacıyla Çerkezköy Lojistik Depo ve Sanayi Alanları Derneği çatısı altında bir araya geldiklerini belirten Servet Demirci “Amacımız gerçekleştirdiğimizde özellikle Çerkezköy OSB’de üretim yapan firmalara büyük kolaylık sağlayacak, ayrıca Çerkezköy’ümüze de çok ciddi katma değer yaratacak” dedi.

 

İLK OLAĞAN GENEL KURUL 15 HAZİRAN’DA

 

Servet Demirci’nin kurucu başkanlığında kurulan derneğin ilk olağan genel kurulu 15 Haziran Cumartesi günü saat 10:00’da, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 22 Haziran Cumartesi günü çoğunluk aranmaksızın aynı saatte yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU