'İstanbul Serbest Uçuş Model Uçak Kupası' yarışması yapıldı

Kırklareli Vize'de 'İstanbul Serbest Uçuş Model Uçak Kupası' yarışması yapıldı. Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen yarışmaya Türkiye, Ukrayna, Bulgaristan, Özbekistan, Kazakistan ve B

GÜNDEM 9.06.2019 15:27:00 0

Kırklareli'nin Vize ilçesi Müsellim köyü merasında, 'Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) takvimde yer alan CAT-2 onaylı 'İstanbul Serbest Uçuş Model Uçak Kupası' yarışması başladı. F1A, F1B, F1C, F1H, F1G ve P30 kategorilerinde yapılan yarışmalarda havada en uzun kalan model uçak sporcularının kıyasıya mücadeleleri sonucunda puanı yükselen sporcular dünya sıralamasında puanlarını yükseltip ülkelerini uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil etmeyi hedefliyor.

 

45 ÜLKE ARASINDA 10’UNCU SIRADA

 

Model uçak milli sporcusu Necdet Ergin, Türkiye'de model uçak sporunda  her geçen gün geliştiğini ve dünya sıralamasında 10'ncu sırada yer aldığını belirterek “Türkiye, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında 45 ülke arasında 10'uncu sırada. 1967 yılından beri yapılan belli yarışmalarda uluslararası yarışmalarda Türkiye'nin aldığı dereceler var. Avrupa ikincilikler, dünya üçüncülükleri gibi çeşitli kategorilere ilişkin ülkenin almış olduğu dereceler de var” dedi.

 

KUPA VE DİPLOMA VERİLDİ

 

Bulgaristan'da düzenlenen yarışlarda  model uçak yarışmasında Avrupa şampiyonu olan milli sporcu Selin Uygur da, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğu ifade ederek “Burada yaptığımız yarışlarla Ağustos ayında Ankara'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Burada aldığım dereceler ile ülkemi dünya ve Avrupa şampiyonalarında en iyi temsil etmeyi hedefliyorum” dedi. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve diploma verildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE