Tekirdağ'da yağlı güreş heyecanı

Tekirdağ 55. Uluslararası Kiraz Festivali kapsamında Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri yapıldı. Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederek güreş tuttu. Güreş sonunda çeşitli boylarda derec

SPOR 7.06.2019 15:41:00 0
Tekirdağ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Süleymanpaşa Güreş Ağası Hikmet Mutlu, katılan herkesi selamlayarak “En büyük gücü sizlerden alıyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de “Önümüzdeki yıldan itibaren çok daha büyük güreş alanı yaparak ata sporlarımızın tamamını sahiplenebileceğimiz güzel bir projeyle geliyoruz” dedi. Örf ve adetlerin yaşatılması gerektiğini kaydeden Yüksel “Bizden sonraki nesillere, geçmişten, tarihimizden bugüne kadar bu güzel sporu aktarmamız gerekiyor. Bizlere düşen görev geçmişimizi unutturmamak. İnşallah hem kiraz festivalleri hem de kiraz festivali içerisinde yapılacak organizasyonlar bütün Trakya’da konuşulacak büyüklükte, güzellikte olacak. Bu konuda sadece duanızı istiyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Desteklerinizi ve dualarınızı esirgemeyin. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

 

“BÜYÜK İCRAATLARA İMZA ATACAĞIZ”

 

Bu yapılan Kiraz festivali ve organizasyonlar için Süleymanpaşa’da yaşayan 200 bini aşkın vatandaşın bir kuruş vergisine dokunmadıklarını kaydeden Yüksel “Bu festivalde ve bundan sonraki festivalde inşallah biz belediyenin kasasına dokunmadan Tekirdağ’ımızı marka haline getirebilecek büyük icraatlara imza atacağız” dedi.

 

“BÜYÜK BİR COŞKU VARDI”

 

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt da “Bugün Tekirdağ Kiraz Festivali’nin 55’incisi başlatmış bulunuyoruz. Ben 3 yıldır buradayım. Şuana kadar gördüğüm en görkemli korteji bugün yaptık. Halkımız 7’den 70’e buna katıldı. Büyük bir coşku vardı. Şimdi aynı coşku güreş ortamında olacak. İlk günün heyecanı diğer günlerde de devam edecek. Bu festivalin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Festivale emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de programda yaptığı konuşmada “Bugün çifte bayram yaşıyoruz. 55. Kiraz Festivalimiz hayırlı olsun” dedi.

 

 

75 BİN TL İLE YENİDEN AĞA OLDU

 

Konuşmaların ardından minik pehlivan güreşleri yapıldı. Ağalık açık artırmasını Cüneyt Yüksel 25 bin TL ile başlattı. Yapılan açık artırmaların sonunda 75 bin TL ile Hikmet Mutlu yeniden güreş ağası oldu. Mutlu’ya ağalık kupası AK parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından verildi.

 

ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederek güreş tuttu. Güreş sonunda çeşitli boylarda dereceye girenler güreşçilere çeşitli ödüller verildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE