Dawlance markasıyla Pakistan'a ilk mağazasını açtı

2016 yılında Pakistan'ın lider beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance'ı satın alan, 2018 yılında da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 500 milyon dolarlık yatırımla akıllı t

GÜNDEM 7.06.2019 14:02:00 0
Dawlance markasıyla Pakistan

Açılış için Pakistan’a giden Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi; “Pakistan pazarı gelecekte hızlı bir büyüme yaşayacak, biz de ülkenin pazar potansiyeli doğrultusunda Türkiye’deki perakende uygulamalarımızı, bilgi ve tecrübelerimizi Dawlance markasına taşıyarak Pakistan’da da ilklere imza atacağız. Dawlance markamız Pakistan’da en son teknolojiye sahip üretim tesislerimizle yeniliğin öncüsü olacak” dedi. 

 

YENİ NESİL MAĞAZACILIK

 

Geçmişte İpekyolu’nun önemli duraklarından biri olan Peshawar’da açılan mağazayla Türkiye’de uygulanan yeni nesil mağazacılık konseptinin ilk kez bir marka tarafından Pakistan’da uygulanmış olduğu belirtilirken, müşteri deneyiminin ön planda tutulduğu 340 metrekarelik mağazada bulunan alanlarda tüketicilerin satın almadan önce tüm ürünleri deneyebildiği, mağazada belirlenen günlerde pişirme aktiviteleri düzenlendiği belirtildi.

 

 

 MAĞAZA DAHA AÇILMASI PLANLANIYOR

 

Dawlance markasının geniş ürün yelpazesinin yer aldığı mağazada, tüketicilere buzdolaplarından çamaşır makinelerine, mikro dalga fırınlardan split klimalara kadar bir çok alternatif ürün sunuluyor. 2019 yılı içerisinde Karachi, Lahore ve Islamabad/Rawalpindi olmak üzere 3 lokasyonda daha Dawlance mağazası açılması planlanıyor.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU