SMA'lı Haktan çifte bayram yaşadı

Saray'da Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası 11 yaşındaki Haktan Batmaz'ın yedek solunum cihazının arızalanan motoru ve medikal malzeme için kaymakamlık onayıyla başlatılan yardım kampanyasında

GÜNDEM 6.06.2019 17:41:00 0
SMA

Saray Yeni Mahalle'de yaşayan, emekli polis memuru Mehmet ile ev kadını Nuray Batmaz çifti, SMA hastası oğulları Haktan'ın tedavisi için arızalanan solunum cihazını alamayınca kaymakamlığa başvurup, yardım istemiş ve kaymakamlık onayıyla yardım kampanyası başlatılmıştı.

 

59 BİN TL TOPLANDI

 

Haktan ailesinin başlattığı kampanyaya yurtiçi ve dışından yardımseverler destekte bulunurken, 2 hafta içinde Haktan için 59 bin TL yardım toplandı. Toplanan yardımlarla Hakan Batmaz'ın yedek solunum cihazının arızalanan motoru değiştirilip, diğer tıbbi malzemeler de satın alındı. Ailenin, ihtiyaçları olan 50 bin lira için başlatılan kampanyada 59 bin lira toplanınca, 50 bin lira Haktan'ın ihtiyaçları için harcanırken 9 bin lira da Saray Kaymakamlığı Sosyal ve Dayanışma Vakfı'na devredildi.

 

BÜYÜK MORAL VERDİLER

 

Haktan’ın annesi Buray Batmaz, büyük mutluluk ve çifte bayram yaşadıklarını söyledi. Malzemeler için belirlenen paranın toplandığını belirten Batmaz, destek veren herkese teşekkür ederek “Duyarlı vatandaşlarımıza hayırseverlerin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah onların hepsinden ayrı ayrı razı olsun. Türkiye'nin her yerinden, yurtdışından bizi aradılar. Her biri destek olmak için seferber oldu. Bu bizi çok mutlu etti. Bu sıkıntılı dönemimizde bize büyük moral verdiler” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ