73 yıllık gelenek

Ergene Ahimehmet Mahallesi'nde 73 yıllık bayram geleneği bu bayramda da devam etti. Ergene'nin Ahimehmet Mahallesi'nde 73 yıldır Ramazan bayramlarında sürdürülen gelenek çocukları sevindiriyor. Bu yıl da bayramın ilk

GÜNDEM 6.06.2019 16:32:00 0
73 yıllık gelenek

Bayramlaşmaya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katıldı. Öğle namazı sonrası cami bahçesinde toplana çocuklar camiden çıkan büyüklerin ellerini öperek bayramlaşırken, mahalle sakinleri de çocuklara kendi aralarında topladıkları paralarla aldıkları çeşitli hediyeleri verdi. Kaymakam Kızıltoprak ve Belediye Başkanı Yüksel de çocuklara hediyeler dağıttı.

 

“GELENEĞİMİZE SAHİP ÇIKTILAR”

 

73 yıldır geleneğin devam ettiğini belirten Mahalle Muhtarı Mehmet Ertaş, “Mahalle sakinlerimiz bu geleneğimize iyi sahip çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Bu artık her geçen gün daha artan bir gelenek haline geldi. Tüm mahalleli bir araya gelip ortak olarak aldıkları hediyeleri burada çocuklara dağıtıyorlar ve bu çocuklar da her bayramı sabırsızlıkla bekliyorlar” dedi.

 

“AMACIMIZ BU GELENEĞİMİZİ ONLARA AŞILAMAK”

 

En büyük amaçlarının bayramlaşmak ve bu geleneği çocuklara aşılamak olduğunu belirten Ertaş “Hem bunu gelenek yaşıyor hem de çocuklarımızla mahalle sakinlerimizle bayramlaşıyoruz” dedi. Ahimehmet Mahallesi'ndeki bayramlaşma geleneğini çok güzel bulduğunu belirten Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da “Bu geleneğin yaşatılmasında mahalle muhtarımızı ve herkesi kutluyorum. Çok güzel bir organizasyon ve gelenek. Burada mahalle sakinlerimiz kendi imkanları ile yıllardır yaptığı bir geleneği yaşatıyor. Ben çok mutlu oldum” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE