'Hudut Kartalları' bayramda da görev yaptı

Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Bulgaristan sınırındaki Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Hudut Karakolu'nda görev yapan, fetö/pyd üyeleri başta olmak üzere diğer ter?

GÜNDEM 6.06.2019 16:26:00 0

Sınırda göz açtırmayan ve bugüne kadar çok sayıda terörist ve kaçak göçmeni yakalayan Hudut Kartalları, Ramazan Bayramı'nda da görevleri başında günün 24 saati termal kameralarla Bulgaristan sınırını gözetleyip, 'Zaim' isimli dedektör köpekle devriye gezdi.

 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN GELİŞTİĞİ EN ÖNEMLİ GÜNLER”

 

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Hudut Karakolu'nda bayram namazının ardından askerlerin tek tek bayramlarını kutlayan Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Mevlüt Şahin “Değerli silah arkadaşlarım, bugün burada bayram münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Unutmayın ki bayramlar dini ve milli duygularımızın pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin geliştiği en önemli günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyor sizlerin ve ailelerinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

DEVRİYE GEZDİLER

 

Bayramlaşmanın ardından karakoldaki askerler Türkiye-Bulgaristan sınırında sorumluluk alanına giren sınırda dedektör köpek 'Zaim' isimli köpekle devriye görevine çıktı. Eller tetikte olan Mehmetçikler, 30 dereceyi aşan sıcaklıkta Türkiye-Bulgaristan sınırında devriye görevini yerine getirdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU