Kapıkule'de 10 kilometrelik TIR kuyruğu

İhracat ürünü yükleri yurt dışına götürmek üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Ramazan Bayramını kuyrukta karşılayan TIR

GÜNDEM 6.06.2019 16:06:00 0
Kapıkule

İhracat ürünlerini, Avrupa'nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan TIR sürücüleri, Ramazan Bayramı'nı Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki kuyruklarda karşıladı.

 

BAYRAMI KUYRUKTA KARŞILADILAR

 

İki gündür çıkış yapmak için bekleyen TIR'lar yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştururken, bayramı kuyrukta karşılayan TIR sürücüleri işlemlerin yavaş yapılmasından yakınarak Ramazan Bayramı'nı da kuyrukta karşılamaktan üzüntü duyduklarını ifade etti.

 

“BİZİM ÇEKTİĞİMİZ ÇİLE BİTMEZ”

 

Bursa'dan pazar günü yola çıktığını belirten TIR sürücüsü Bayram Akgün, “İki gündür burada kuyrukta çıkış yapmak için bekliyorum. Neden beklediğimizi bilmeden burada beklemeye devam ediyoruz. Önümüzde hâlâ çıkış yapmak için gelen TIR'lar var. Bayramı kuyrukta geçiriyoruz" dedi. Sürücülerden Mürsel Mutlu ise ailesiyle cep telefonundan görüntülü konuşarak bayramlaştı. Bayramı genelde kuyrukta geçirdiği söyleyen Mutlu, “Genelde yollarda olduğumuz için ailemizle bayram kutlayamıyoruz. Kuyruğa iki gün önce girdim ve hâlâ burada geçiş yapmak için bekliyorum. Bu bizim çektiğimiz çile bitmez” dedi.

 

Haber / Emrullah ELMA