3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin, Adli ve İdari Yargı 2019 Yılı Ana Kararnamesi ile 3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti. Tekirdağ ve ilçelerinde de bazı hakim ve savcıları

GÜNDEM 2.06.2019 09:12:00 0
3 bin 722 hakim ve savcının görev yeri değişti

Çerkezköy Cumhuriyet Savcılarından Erdal Aksu Kahramankazan Cumhuriyet Savcılığına, Güray Ataş Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına, Uğur Ateş Adana Cumhuriyet Savcılığına, Reşat Bayraktar Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına, Edip Emre Gürol, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına atanırken, Çerkezköy Hakimlerinde Zerrin Sağlık Baran Samsun Hâkimliğine, Aykut Gönül Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Murat Kocacık Kadirli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Merve Gönül Bitlis HâkimliğiNE, Rabia Sultan İpek Sarıtaş Gebze Hâkimliğine, Ümit Yüksel Gebze Hâkimliğine, Emrah Birinci Şanlıurfa Hâkimliğine, Onur İskender Bakırköy Hâkimliğine, Esin Kuşcu Ata Şanlıurfa Hâkimliğine atandı. Aksaray Cumhuriyet Savcısı Ahmet Güler ile Silvan Cumhuriyet Savcısı Serkan Yar Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına atanırken, Diyarbakır Hakimi Ceren Kara Akkaş da Çerkezköy Hakimliğine atandı.

 

TEKİRDAĞ VE ÇORLU’DA GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ

 

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Cahit Erdil Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına, Tekirdağ Hakimi Mehmet Aksu, Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına, Tekirdağ Hakimi Cemal Yiğit Bilici Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına, Tekirdağ Hakimi Kenan Elibolca Erzurum Hakimliğine atandı.  Çorlu Hakimlerinden Aşina Büyüktosunoğlu İstanbul Hakimliğine, Özlem Eskicuma Van Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine, Saray (Çorlu) Hakimi Fatma Özcan Yargıtay Tetkik Hâkimliğine atandı. Kilis Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Erdinç ile Menderes Cumhuriyet Savcısı Levent Doğuş Çorlu Cumhuriyet Savcılığına atanırken,  Karapınar Hakimi Burcu Balaban ile Muş Hakimi Erman Sarıca da Çorlu Hakimliğine atandı. Çorlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Hakan Kaya İskenderun Cumhuriyet Savcılığına atanırken, Saray (Çorlu) Hakimi Aslıhan Ülger de Ankara Hakimliğine atandı.

 

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığının adli yargı hakim ve Cumhuriyet savcısı adaylarının, Hakimler ve Savcılar Kurulunca 22/05/2019 tarihinde yapılan ad çekme sonucuna göre 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 13. Maddesi gereğince atamaya ilişkin kararname de Resmi gazete’de yayınlandı. 22 Mayıs’ta Beştepe Millet ve Kongre Kültür merkezinde yapılan kura çekimi sonucu meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Hakimler ve Savcılar kurulu tarafından mesleğe kabul edilen Savcı Erdal Aksu,  Şehzade Mustafa Sevban Atalay, Mehmet Özel, Muhammed Sait Tavus, Mustafa Uzun, hakimler Berna Tutka, Nail Aynan, Enes Binici, Hüseyin Çakır, Ayşe Kılıçoğlu Aynan Tuğçe Tavus ve Osman Öksüz Çerkezköy’e atanmıştı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU