Karaca: Yeni düzenleme yerel basını yok edecek

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yargı reformu paketinde yer alan icra ilanlarıyla ilgili yeni düzenlemenin yerel basını tamamen yok edeceğine dikkat çekti. Karaca, yeni düzenleme bu şekli

GÜNDEM 2.06.2019 10:05:00 0
Karaca: Yeni düzenleme yerel basını yok edecek

Resmi ilan statüsünde olan ve yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğu bulunan icra ilanlarının, yeni uygulamada kalkacağını, bunun da Anadolu basınına büyük darbe vuracağını dile getiren TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizin bir yargı reformuna ihtiyaç duyduğu muhakkaktır. Bireysel hak ve özgürlükler, halkın haber alma hürriyeti, toplumun adalete ve dolayısıyla devlete olan güvenini yeniden tesis edecek düzenlemeler zaruridir ve tabi ki desteklenmelidir. Nitekim Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, evrensel hukuk normlarının ülkemizde uygulanır hale gelmesini her zaman savunuyoruz. Ancak reform paketi kapsamında yer aldığını öğrendiğimiz bir husus, demokrasinin olmazsa olmazı yerel basını tamamen yok edecek bir nitelik taşıyor” dedi.

 

YOK OLMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAK

 

Yeni düzenleme bu şekliyle yasalaşırsa bundan böyle icra ilanlarının mahalli gazetelerde yer alma zorunluluğunun ortadan kalkacağını, bu durumun da, pek çok kazanımını zaten yitiren Anadolu basını için önemli bir gelir kaynağının daha kesilmesi anlamına geleceğini ve kapısına bir bir kilit vurmaya başlayan yerel gazete işletmelerinin, tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

 

“BU YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ”

 

Hakkın, hukukun ve doğruların yanında olan Anadolu basınının ülkemizin sağduyu sesi olduğunu belirten Karaca, “Bu sesin kısılması, halkın haber alma hakkının da sekteye uğratılması anlamına gelecektir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, siyasi parti genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, siyasi parti grup başkanlarımıza, milletvekillerimize ve devletin ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yöneticilerine, bu vahim yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ