Öncelik hayatın, öncelik yayanın

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki yaya geçidinde trafik uygulaması yaptı.

GÜNDEM 1.06.2019 09:30:00 0
Öncelik hayatın, öncelik yayanın

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle “Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtulmuş, düzenleme ile artık araç sürücülerinin, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale gelmişti.

 

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki yaya geçidinde trafik uygulaması yaptı. Trafik ekipleri, yaya geçitlerince önceliğin yayanın olduğunu belirterek, bu kurala uymaları konusunda sürücüleri uyardı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın denetiminde yapılan uygulamaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi de katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ