70.dönem mezunlarını verdi

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 141 öğrencisini mezun etti. Mezuniyet töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan programda yaptığı konuşmada; "1944 yılında eğitim öğretim

GÜNDEM 28.05.2019 17:55:00 0
70.dönem mezunlarını verdi

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bölgenin en köklü okulu olması sebebiyle bu güne kadar binlerce mezun verdiğini, Tekirdağ’da mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını belirten Ulusan “Birçok alanda başarılı çalışmalar sergileyen okulumuz, gerek yönetici ve öğretmen kadrosu, gerekse donanım açısından oldukça iyi düzeydedir. Geleceğe umutla bakan, pırıl pırıl 141 gencimiz, sektörün ihtiyacını karşılamak üzere, kalifiye eleman olarak, teknisyen unvanıyla bu güzide okulumuzdan mezun olacak inşallah. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için, Atatürk'ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için, umudumuz gençlerdedir” dedi.

 

“YENİ BAŞARILAR EKLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

 

Tekirdağ’da 10 bin 982 öğretmenle günbegün eğitimin kalitesini arttırmak için olanca güçleriyle çalıştıklarını ve öğrencileri çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmak için uğraştıklarını kaydeden Ulusan “İl Müdürlüğümüz çalışmaları kapsamında gerek fiziki eksikliklerimizin giderilmesi ve çağın gereklerine uygun eğitim ortamlarının sağlanması konusunda, gerekse ilimizin akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılarının arttırılması anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. "Hayatın başladığı yerde öğrenme de başlar" düsturu ile mesai mefhumu gözetmeksizin Tekirdağ'ımızın eğitimindeki başarılarına yeni başarılar eklemenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

 

“BİR NESLİ DAHA BURADAN UĞURLUYORSUNUZ”

 

Okul yöneticilerine ve öğretmenlere de seslenen Ulusan “Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp bilgi ile donattığınız bir nesli daha buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz sabır ve yaptığınız kılavuzluk için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Gençlere de seslenen Ulusan “Sizleri bugün buradaki mezuniyet töreniyle üniversitelere ve meslek hayatına uğurlarken sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum. Hızla değişen ve gelişen dünyada ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağınıza inancımız tamdır. Sizlerin dürüst, adil, milli ve manevi değerlerine sahip, iyi birer insan, birer vatansever olmanızı bekliyoruz. Bundan sonraki hayatınızda başarı ve mutluluklar dilerken; bizleri, öğretmenlerinizi, okulunuzu unutmayın diyoruz, burası sizin eviniz ve işte sizler gibi mezun ancak bizleri ve sizleri yalnız bırakmayan değerli mezunlarımız da örneklerimiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Mübarek Ramazan ayı içerisinde bulunuyoruz. Bu vesileyle de rabbim sevdiklerinizle birlikte Kadir gecesine ulaşmayı, mutlu huzurlu bir şekilde bayrama erişmeyi nasip etsin” dedi. Dereceye giren öğrencilere plaketleri ve diplomaları verildi. Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi programına, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Muratlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Erkol, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan Koçer, İl Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, ilçe şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve misafirler katıldı.

 

Haber / Emrullah ELMA