Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri bu yıl da devam edecek

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinin bu yıl 6'ncısı düzenlenecek. 9 Haziran tarihinde düzenlenecek olan program saat 10.00'da Velimeşe mahallesi

SPOR 28.05.2019 13:27:00 0
Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri bu yıl da devam edecek

Balkanlarda yaşamış ve Edirne Kırkpınar yağlı güreşlerinde başpehlivanlık kazanmış dünyaca ünlü bir pehlivan olan Kızılcıklı Mahmut Pehlivanın adı Ergene’de yaşatılıyor. Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 6’ncısı organize ediliyor.

 

GÜREŞ MÜSABAKALARI BAŞLAYACAK

 

6.Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri 9 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Velimeşe mahallesinde kortej yürüyüşü ile başlayacak. Konser, halk oyunları ve açılış konuşmalarının ardından saat 12.00’da güreş müsabakaları başlayacak. Farklı yaş grupları ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her biri kendi alanındaki rakibi ile güreşecek. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ata sporumuzun yeni nesiller tarafından bilinip yaşatılması için 5 senedir Ergenemizde düzenlemiş olduğumuz Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşlerinin bu sene 6’ncısını düzenleyeceğiz. Bu tür organizasyonlardaki amacımız, kültürümüzün manevi temellerine sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmaktır. Çünkü bu gibi değerleri yaşatmak bizim vazifemizdir. Güreş bizim önemli bir kültürel geleneğimizdir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ata sporumuz güreşlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Güreşlerimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE