Dündar Orhan güven tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. 2012 yılından bu yana şube başkanlığı görevini yürüten Dündar Orhan güven tazeleyerek

GÜNDEM 26.05.2019 18:31:00 0
Dündar Orhan güven tazeledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulu dün saat 14:00’da dernek binasında yapıldı.

 

SEÇİMLER 3 YILDA BİR YAPILACAK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına ADD Çerkezköy Şubesi eski Başkanı Ali Çevikyiğit seçilirken, katip üyeliğe de Fevzi Özbay ve Muammer Soyak seçildi. Gündemin okunup oylanmasının ardından dernek başkanı Dündar Orhan, konuşma yaptı. Bu zamana kadar 2 yılda bir yapılan seçimlerin bundan böyle 3 yılda bir yapılacağını belirten Orhan “Mobil aidat da kaldırıldı. Aidatları bundan böyle yine makbuz karşılığında alacağız” dedi.

 

KİM KORUYACAK ANADOLU’YU?

 

Divan Başkanı Ali Çevikyiğit de Çerkezköy Şubesi’nin 2000 yılından beri faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek “Biz bu derneğin bir siyasi partinin ön ya da arka bahçesi olmaması için elimizden geleni yaptık” dedi. Yeni askerlik sistemi ile ilgili de konuşan Çevikyiğit “700 binden fazla mensubu olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde sayı 100 binlere düşürülecek. Bu coğrafya kanla yoğrulmuş bir coğrafya. Her tarafımız ateş çemberi. Kim koruyacak Anadolu’yu? Al bayrağımızı tehlikede” dedi.

 

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

 

Çeviktiğit “Son günlerde seçimle yatıp seçimle kalkıyoruz. Ortadoğu’da çok büyük olaylar oluyor. Biz seçimle uğraşıyoruz. Bazen bilinçli mi yapıyorlar diye soruyorum” dedi. Siyasilerin hiçbirinin “Türk’üm” diyemediğini söyleyen Çevikyiğit “Ne mutlu Türk’üm” diyerek konuşmasını tamamladı. Dernek üyeleri de söz alarak görüşlerini dile getirdiler. Dernek Başkanı Dündar Orhan tarafından okunan faaliyet raporu oybirliği ile kabul edilirken, denetleme kurulu raporu da oybirliği ile kabul edildi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Tahmini bütçe 29 bin 900 lira olarak kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimler sonucu asıl üyeliğe Dündar Orhan, Kenan Yoleri, Nurtekin Erol, Hülya İğdeli ve İlhan Temur seçilirken, yedek üyeliğe de Hakan Yeşilyurt, Bilal Sadi, Muammer Soyak, Münevver Güçlü ve Ali Çevikyiğit seçildi. Denetleme kurulu asıl üyeliğine Fevzi Özbay, Sinan Aksözek ve Seçkin Terek seçilirken, yedek üyeliğe Ali Lofça, Gürkan Özdemir, Süleyman Atalay seçildi. Disiplin kurulu asıl üyeliğine Aynur Tutkun, Şule Şenay ve Şaban Kardeş seçilirken, yedek üyeliğe de Vahdettin Tan, Subaykan Pandar ve İbrahim Otyakmaz seçildi. Genel merkez delegeliğine de Nurtekin Erol seçildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU