EYT'liler Yenikapı mitinginde buluştu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Yenikapı'da miting düzenlendi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Türkiye'nin çeşitli illerinden Yenikapı Miting Alanı'na sa

GÜNDEM 26.05.2019 18:21:00 0
EYT

Polis, miting alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanına gelenler polis kontrol noktalarından içeriye alındı.

 

“MAĞDURİYETLERİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

 

Mitingde konuşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, her seçim döneminde siyasi partilerin beyannamelerinde yer aldıklarını belirterek “Biz kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Aylık bağlanma oranlarının,  bizlere hem yaş hem maaş mağduriyetini getirdiğini söylemek istiyoruz. Aylık bağlanma oranları da yine yaş mağduriyeti kadar bizim ve geleceğimiz olan çocuklarımızın, sosyal güvencesine güvenle bakamayacak bir yasanın getirdiği mağduriyetlerin mücadelesini veriyoruz” dedi.

 

“İNSANCA YAŞAM SÜRECEK BİR MAAŞ İSTİYORUZ”

 

Yaş ve maaş mağduriyeti yaşatan kanunların 1999 öncesi girişlerde talepler  şartlar neyse bu şartlarda emekli olmak istediklerini belirten Özüpak “Emekli olurken de insanca yaşam sürecek bir maaş istiyoruz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE