Batık Uçak Projesi'nde sona gelindi

Edirne'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı'nda batırılacak olan Airbus A330 tipi yolcu uçağının montajında son aşamaya gelindi. Liman girişindeki alanda montajı

GÜNDEM 26.05.2019 16:54:00 0
Batık Uçak Projesi

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin(TANAP) desteğiyle, ESTAB ve Skyair Shop şirketi arasında imzalanan anlaşma gereği, deniz turizmi ve balık çeşitliliğinin artırılması için yapay resif olarak kullanılacak 90 ton ağırlığındaki uçağın parçaları, geçen Mart ayında 6 TIR'la Antalya'dan Keşan'a bağlı İbrice Limanı'na getirildi. Liman girişindeki alanda montajına başlanan uçağın,  Haziran ayında tamamlanarak, Saros Körfezi açıklarında tören ile batırılacağı belirtildi.

 

'PROJE, DALIŞ TURİZMİNE BÜYÜK KATKILAR SUNACAK

 

Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) Başkanı Süleyman Gürsel Paçaman, TANAP ile birlikte yürütülen projenin son aşamasına gelindiğini belirtti. Uçağın, TIR'larla İbrice Balıkçı Barınağı'na getirildiğini kaydeden Paçaman “Uçak, Haziran ayında Saros Körfezi'nde belirlenen koordinatlara batırılacak. Batık uçak projesi, yapay resif anlamında hem su altı turizmine hem de bölgedeki balıkçılığa önemli katkılar sağlayacaktır. Daha önce başka ülkelerde ve ülkemizde yapılan yapay resif projeleri bize yol gösterici olmuştur. Dünyadaki örneklerine bakıldığında en büyüğü olma özelliğine sahiptir” dedi.

 

Haber / Emrullah ELMA