Arıların izinde bisiklet turu

25 Mayıs'ta Dünya Arı Günü' etkinlikleri kapsamında Edirne'de düzenlenecek arıların izinde bisiklet turu etkinliği düzenlenecek.

GÜNDEM 23.05.2019 15:22:00 0
Arıların izinde bisiklet turu

Etkinlikle ilgili açıklama yapan TEMA Vakfı Edirne İl temsilcisi Şirin Çoğal, “TEMA Vakfı, Balparmak ve Millî Eğitim Bakanlığı arılar için bir araya gelerek " Arılar Varsa Yarınlar Var" projesini duyurdu. Proje kapsamında ilkokullarda verilecek eğitimlerle, çocuklara arıların doğa ve insan için öneminin, ekosisteme katkılarının anlatılması ve bu konuda farkındalık yaratılması hedefleniyor. TEMA Vakfı, Balparmak ve Millî Eğitim Bakanlığı “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesini hayata geçiriyor. Proje ile arıların, ekosistemin çeşitliliğine ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması hedefleniyor. Bu kapsamda, belirlenen 30 ildeki ilkokullarda eğitim programı uygulanacak. Eğitimlerde, dünyadaki bitkilerin yüzde 80'inin polenini doğaya dağıtarak, yaşamın çeşitliliğinde büyük bir görev üstlenen arıların yarınlarımız için önemi çocuklara anlatılacak” dedi.

 

ARILARIN İZİNDE PEDALLAMAYA DAVET EDİYORUZ

 

25 Mayıs'ta Dünya Arı Günü etkinlikleri kapsamında Edirne’de düzenlenecek bisiklet turuyla arıların izinde pedallar çevrileceğini kaydeden Çoğal “Etkinlik 25 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00’de Mimar Sinan Heykeli önünden başlayarak Talat Paşa Asfaltı-Maarif Caddesi-Darül Hadis Caddesi-Saraçlar Caddesi-Tunca ve Meriç Köprüleri-Lozan Caddesi-Söğütlük Kent Ormanı güzergahında sona erecektir. Bisiklet turunun ardından bitiş noktasında bilgilendirme standında yetişkinlere ve çocuklara yönelik  "Arı Farkındalık Kiti "dağıtımları gerçekleştirilecek. Projemize destek olmak isteyen herkesi  sarı tişörtlerini giyerek, bisikletleriyle birlikte arıların izinde pedallamaya davet ediyoruz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE