'Önce Yaya' kampanyasına belediyeden destek

2018 yılı Ekim ayında 298 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişikle "Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan; anca

GÜNDEM 22.05.2019 16:17:00 0

Bugüne kadar yaklaşık 40 yaya geçidinde gerekli düzenlemeleri yapan Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, özellikle araç trafiğinin az olduğu gece saatlerinde çalışmalarını gerçekleştirdi. Öncelikle yatay ve dikey işaretlemeleri yapan ekipler daha sonra da yaya geçitlerine yakın mesafelere ‘Önce Yaya’ görsellini koydu.

 

EN ÇABUK ADAPTE OLAN ŞEHİRLERDEN BİRİSİ

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bugüne kadar 40 yakın yaya geçidinde bu uygulamanın yapıldığı ifade ederek 2019 yılı Temmuz ayına kadar söz konusu düzenlemenin tüm yaya geçitlerinde uygulanacağını söyledi. Gürkan, Edirnelilerin ‘Önce Yaya’  kampanyasından önce de yayalara yol verme konusunda oldukça duyarlı olduğunu ifade ederek “Edirne Avrupa’ya açılan bir sınır kapısı olduğu için bu kampanyaya en çabuk adapte olan şehirlerden biri. Biz de Edirne Belediyesi olarak bu kampanyaya inanıyor, çok ciddi destek veriyoruz. Arkadaşlarım sürekli yaya geçitlerinde yenileme çalışmaları yapıyorlar, yaya geçitlerini düzenliyor, görselleri koyuyorlar. Billboardlarla, afişlerle de bunu kampanyayı destekleyeceğiz” dedi.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE