Çorlu'da 100. yıl coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da kurtuluşu mücadelesini başlattı gün olan 19 Mayıs 1919'un 100'üncü yılı dolayısıyla Çorlu Belediyesi tarafından Atabarı Halk Oyunu gÃ?

GÜNDEM 20.05.2019 15:34:00 0
Çorlu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla saatler 19.19'u gösterirken adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Atabarı Halk Oyunu gösterileri gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un da eşlik ettiği Arabarı Halkoyunu gösterileri, izleyenlerden büyük alkış aldı. Buradaki etkinliğin ardından Çorlu Belediyesi tarafından fener Alayı düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un da katıldığı kortej, Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda sona erdi.

 

19 MAYIS GENÇLİK DEMEKTİR

 

Kortejin alana ulaşmasının ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs… 19 Mayıs, gençlik; gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklâli ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi.

 

 

“EMİN ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar!” sözlerini anımsatan Sarıkurt, “Ne mutlu bize ki; bundan tam bir asır önce Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basan, büyük istiklâl mücadelesini başlatarak itilaf devletlerine karşı tarihin akışını değiştirme kararlılığını tüm dünyaya duyuran; azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal edenlere karşı durarak tarihte eşine az rastlanır bir destanı milletçe yazmaya başlamamıza öncülük eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlâtlarıyız biz! Ne mutlu bize ki; tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk'ün “doğum günüm” dediği ve bugünü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs'ı coşkuyla, umutla kutluyor; Ata’mızın izinde, O’nun gösterdiği hedefe doğru emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

 

 

GENCER SAVAŞ BANDOSU SAHNE ALDI

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’tan da bir bölüm okuyan Sarıkurt’un konuşmasının ardından sahne alan Gencer Savaş Bandosu, birbirinden eğlenceli şarkılarla konser alanında bulunan binlerce vatandaşa 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşattı.

 

Haber / Yakup KARATEPE