Folklor ekibi öğrencileri Samsun'a uğurlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve Millî Mücadelenin Başlangıcının 100'üncü yılı dolayısıyla Malkara Halk Eğitimi Merkezi Folklor Ekibi öğrencileri, Samsun'a gitti.

GÜNDEM 19.05.2019 16:01:00 0
Folklor ekibi öğrencileri Samsun

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu'nun işbirliğinde imzalanan protokol kapsamında 19 Mayıs 2019 Pazar günü, saat 19:19'da, 81 ilden ve 19 ülkede eş zamanlı olarak ''Dünya Atabarı Oynuyor'' adlı projeye katılmak üzere Samsun’a giden öğrencileri Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul uğurladı.

“KIYMETİNİ BUGÜN DAHA İYİ İDRAK EDİYORUZ”

''Dünya Atabarı Oynuyor'' adlı projeye katılan Malkara Halk Eğitimi Merkezi Folklor Ekibi öğrencilerini Hükümet önünden yolcu eden Yurdakul, bundan 100 yıl önce Bandırma Vapuru’nun Galata Rıhtımından demir aldığını anımsatarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan milli mücadelenin kıymetini bugün çok daha iyi idrak ediyoruz” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformunun işbirliği ile gerçekleştirilecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıkışının yüzüncü yıl dönümü olan 19 Mayıs 2019 tarihinde saat 19:19'da 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı yapılması planlanan "Dünya Atabarı Oynuyor" projesine Tekirdağ’ı temsilen katılmaktan gurur duyduklarını belirten Yurdakul “Samsunlulara buradan Malkaramızın sevgilerini ve  selamlarını yolluyoruz. 19 Mayıs coşkusunun ülkemizde en güzel şekilde yaşanması dileğiyle bütün gençlerimizin ve vatandaşlarımızın bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Haber / Yakup KARATEPE