Çerkezköy'de 100'üncü yıl coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma Vapuru'yla 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 100'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu g

GÜNDEM 19.05.2019 16:28:00 0
Çerkezköy

Kutlamalar saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Metin Demirbağ’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 10:30 itibari ile 29 Ekim Spor Kompleksindeki çim sahada devam etti. Halk Eğitimi Merkezi Orkestrası’nın mini konseri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Metin Demirbağ yaptı.

 

 

“ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİSİDİR”

 

Demirbağ “19 Mayıs 1919 bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk milletinin ulus olmaya yönelik yazgısını değiştiren ve tam bağımsızlığını sağlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk ulusunun doğum günüdür. Bugün 100. Yıldönümünü kutlamaktan onur ve kıvanç duyuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir” dedi.

 

 

“HİÇBİR KUVVET BİZİ BU YOLDAN DÖNDÜREMEYECEK”

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünü anımsatan Demirbağ, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden de bir kesit sunarak “Bilinmelidir ki Türk gençliği bu mukaddes emanetin yılmaz ve ebedi bekçisidir. Hiçbir beşeri kuvvet Türk gençliğini, bizleri bu yoldan döndüremeyecektir. Çünkü bizler gücümüzü, bugünleri görerek bizi 100 yıl önceden uyaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, milli mücadele şuurumuzdan ve göğsümüzde sönmeyen iman ateşinden alıyoruz” dedi.

 

 

MİLLİ MÜCADELE GÜNLERİNİ UNUTMAYINIZ

 

Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere de seslenen Demirbağ “Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize, özellikle siz gençlere büyük görev düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserleri, temel taşısınız. Milli mücadele günlerini unutmayınız. Bu vatanın ne zorluklarla kazanıldığını, Seyit Onbaşı’yı, Kara Fatma’yı, Şahin Bey’i, Sütçü İmamı unutmayınız. Sizler unutmazsınız bilirim” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişimini de anımsatan Demirbağ “Ömer Halisdemir’i unutmayınız” dedi. Demirbağ, “Bugün bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canlarını seve seve feda etmiş tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Metin Demirbağ’ın konuşmasının ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi 11-D sınıfı öğrencisi Halit Efe Koçak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ortaöğretim düzeyinde sportif faaliyetlerde birinci olan okul ve öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından verilirken, ardından Pakize Narin Anadolu Lisesi 12 – D sınıfı öğrencisi Ebru Acaroğlu, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Mustafa Kemal’i düşünüyorum isimli şiirini okudu. Cahit Külebi’nin Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda adlı şiirinin okunmasının ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ortaöğretim düzeyinde sportif faaliyetlerde ikinci olan okul ve öğrencilere ödülleri Çerkezköy Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli tarafından verildi.

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ

 

Güzel Spor Kulübü tekvando ekibi ve Oğuz Güzel Spor Kulübü kickboks ekibinin gösterilerinin ardından  Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi’nin Tekirdağ Yöresi Halk Oyunları ekibi de gösterilerini sundu.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ortaöğretim düzeyinde sportif faaliyetlerde 3’üncü ve 4’üncü olan öğrenciler ile okullara ödüllerini de Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi. Halk Eğitimi Merkezi Mehteran Takımının gösterisinin ardından kutlamalar Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin Ege yöresi oyunuyla sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU