Öğrenciler, Lider Çocuk Tarım Kampı'na katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl 4. sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden  yola  çıkarak  doğa  bilinci  ve  çevre  farkÄ

GÜNDEM 17.05.2019 17:36:00 0
Öğrenciler, Lider Çocuk Tarım Kampı

Edirne’de düzenlenen etkinlik kapsamında da Edirne Merkez Mithatpaşa İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri 14-15-16 Mayıs tarihlerinde 3 gün süreyle kamp yaptı.

 

TEMA: SIFIR ATIK

 

Kamp programının teması “ Sıfır Atık ” olarak belirlenirken, bu kapsamda; israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında eğitim verilmesi hedeflendi.

 

EVİMİZ DÜNYA

 

Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliğinin ilk gününde öğrenciler Edirne Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine götürülerek Çevre Mühendisi Yusuf Okut ve Çevre Mühendisi Şeyma Eyüpoğlu tarafından tesisin amaç ve işleyişi hakkında bilgilendirildi. Öğleden sonraki bölümde ise aynı zamanda Edirne TEMA İl Temsilcisi olan Sınıf Öğretmeni Şirin Çoğal “Sıfır Atık” ve “Evimiz Dünya” konulu sunum yaptı.

 

TURİZM GEZİSİ DÜZENLENDİ

 

Kampın ikinci gününde öğrenciler için Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne gezi düzenlendi. Öğleden sonraki bölümde ise öğrenciler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Merve Ergül ve Çevre Mühendisi Koray Kılavuz tarafından “Sıfır Atık” konulu sunum yapıldı. Etkinliğin üçüncü gününde Edirne’nin önde gelen tarihi eserleri tanıtılarak (Türk İslam Eserleri Müzesi, II.Bayezid Külliyesi (Sağlık Müzesi), Sarayiçi (Saray Kalıntıları ve Tarihi Kırkpınar Güreş Alanı), Lozan Anıtı, Lozan Meydanı ve Lozan Müzesi) turizm gezisi düzenlendi. Öğleden sonraki bölümde ise kampa katılan öğrencilere İl Müdürü Atilla Bayazıt tarafından katılım belgeleri verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU