Mimarlık Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı mezun adayları için Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür'ün katılımıyla mezuniyet töreni düzenlendi. Törenin

GÜNDEM 17.05.2019 17:16:00 0
Mimarlık Fakültesi

Mezuniyet töreninde konuşan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin ise, “Bugün sizlere son defa öğrencilerim diye hitap ediyorum” diyerek mezun olan öğrencilerin bir meslek insanı olarak topluma karışacaklarını ve sorumluluk paylarının arttığını belirtti.  4 yılda Mimarlık ile Şehir ve Bölge Planlama bölümlerindeki öğrencilerin yaklaşık 1000 saat çizim dersi ve 2000 saat de kuramsal ve uygulamalı ders alarak mesleğe ilişkin temel bilgileri edindiklerini ve gerekli bilgiye ulaşmanın yöntemini öğrendiklerini söyleyen Seçkin, meslek ile ilgili asıl öğrenme ve gelişme sürecinin bundan sonra başladığını kaydetti.

 

“PAYINIZ VE SORUMLULUĞUNUZ BÜYÜK”

 

Kişisel gayretin, merakın ve sorgulamanın öneminin altını çizen Seçkin, “Bugün ne yazık ki yaşamın giderek zorlaştığı bir dünya söz konusu. Her alanda olduğu gibi mesleki alanınızda da çok ayrıntılı, güncel, stratejik ve kapsamlı düşünmek zorundasınız. Doğal kaynaklar her geçen gün olumsuz değerlerle geleceğe aktarılıyor. Bu nedenle konuları, olayları, sorunları ve kaynakları tüm yönleriyle düşünerek ele almanız ve değerlendirmeniz gerekiyor. Sürdürülebilir, müreffeh ve aydınlık bir gelecek sağlamada payınız ve sorumluluğunuz büyük” dedi.

 

 

PLAKET VERİLDİ

 

Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Demir ve Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner Yeler de birer konuşma yaparak mezun öğrencileri tebrik etti.  Açılış konuşmalarının ardından Mimarlık Bölümünde dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Bölüm 1.’si Aslıhan Okur’a plaketini Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür takdim etti. Bölüm 2.’si Zeycan Ergün plaketini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin’in elinden aldı. Bölüm 3.’sü Halil Ölmez’e de plaketini Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soner Yeler verdi. Plaket takdiminden sonra Bölüm öğrencilerinin hazırlamış olduğu, öğrencilerin üniversite anılarına dair çekilmiş oldukları fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izlendi. Slayt gösterisinden sonra Mimarlık Bölümü 1.’si Aslıhan Okur bir konuşma yaparak mimarlığın kendisi için ayrı bir heyecan ve mutluluk olduğunu belirtti. Okur’un konuşmasının ardından Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Bölüm 1.’si Sinan Çevik’e plaketini Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür takdim etti. Bölüm 2.’si Begüm Manav plaketini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin’in elinden aldı. Bölüm 3.’sü Büşra Ertaş’a plaketini Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel Demir verdi. Bütün öğrencilere temsili mezuniyet belgesi verilmesiyle devam eden tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Haber / Yakup KARATEPE