Fırınlarda Ramazan denetimi

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısıyla fırınlarda gramaj ve tarife denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletmeleri çok yönlü olarak de

GÜNDEM 17.05.2019 16:57:00 0
Fırınlarda Ramazan denetimi

Fırınların, belirlenen pide ve ekmek gramajları ile fiyat tarifelerine uyup uymadıklarını konusunda incelemelerde bulunulurken, yapılan denetimler sonucunda Çorlu'da hizmet veren fırınlarda Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan alınmış fiyat tarifesine uyulduğu ve pidelerin fiyat tarifesinde belirtilen gramajda üretim yaptıkları tespit edildi.

 

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

 

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar, “Denetimler 6502 sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu kapsamında gerçekleştiriliyor. Denetimlerimiz devam ediyor. Kanunun ilgili maddelerine göre fiyat tarifelerinin vatandaşlar tarafından görülebilecek yerlere asılması zorunlu. Bu fiyat listelerinin ilgili madde hükümlerine göre düzenlenerek asılıp asılmadığını kontrol ediyoruz. Ekmek ve pide satışı yapan iş yerlerinin, gramaj ve fiyat tarifelerinin yanı sıra mevzuata uyup uymadıklarını da denetliyoruz” dedi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletmeleri çok yönlü olarak denetlemeyi sürdürürken, vatandaşlardan gelen şikâyetler de titizlikle kontrol edilerek kurallara uymayan işletmelere işlem uygulanıyor.

 

Haber / Ruşa ELMA