Şiirler ezgilerle buluştu

Kapaklı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen "Sevdalı Sözcükler" isimli şiir dinletisi, şiir ile ezgileri buluşturdu. Ezgiler eşliğinde okunan şiirler beğeni topladı

GÜNDEM 16.05.2019 16:38:00 0
Şiirler ezgilerle buluştu

Kapaklı Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından Sevdalı Sözcükler isimli şiir dinletisi düzenlendi. Dün saat 14:00’da okulun konferans salonunda düzenlenen şiir dinletisi etkinliğine Kapaklı Belediye başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğretmen ve öğrenciler okudukları şiirler ile beğeni topladı.

 

 

ŞİİRLER ÖĞRENCİLERİN DİLİNDE HAYAT BULDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program okulun 9-F sınıfı öğrencilerinden Burcu Rabia Duran,  Hüseyin Nihat Atsız’ın ‘Geri gelen mektup’ isimli şiirini okudu.  Okulun müzik öğretmeni Duygun Özbek’in seslendirdiği şarkının ardından okulun kimya öğretmenlerinden Funda Tüfekçi de Can Yücel’in “Ucundan Tutarak” isimli şiirinin okudu.  Okulun 10-C sınıfı öğrencilerinden Kübra Ateş’in Sabahattin Ali’nin “Senin Adın kavuşmak Olsun” isimli şiiri okumasının ardından Müzik Öğretmeni Duygun Özbek “Seviyorum Seni” şarkısını seslendirdi. 10-B sınıfı öğrencilerinden Dilay Aydoğdu da Cemal Süreya’nın “Sana Giden Bütün Yollar Kapalı” isimli şiirini okudu.  Şiiri dinletisinde Cahit Sıtkı Tarancı, Orhan veli Kanık, Ahmet Selçuk İlkan, Necip Fazıl Kısakürek, Ümit Yaşar Oğuzcan ve Nazım Hikmet’in şiirleri de okundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU