Belediyeden Ramazan denetimi

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri Ramazan Ayı'nda fırınlara, lokantalara ve gıda üreten imalathanelere yönelik denetimlerini s

GÜNDEM 16.05.2019 13:03:00 0
Belediyeden Ramazan denetimi

İşyeri Denetim Birimi ve Zabıta ekipleri ciğerciler, lokantalar, imalathaneler, fırınlar, kafeler ve perakende satış mağazalarına yönelik denetimlerini Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte sıklaştırdı. Tahmis Meydanı ve Saraçlar Caddesi’nde yapılan denetimlere Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da katıldı.

 

 

“BÜYÜK TİTİZLİK GÖSTERİYORUZ”

 

Tanrıkulu, yıl boyunca yapılan fırın denetimlerinin Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte sıklaştırıldığını belirterek “Bizim en büyük arzumuz Edirnelilerin tükettiği gıdaların hijyenik ve sağlıklı olması. Çünkü biliyoruz ki, hepimizin çocukları bu fırınlardan, lokantalardan besleniyor. Çocuklarımıza yediremeyeceğimiz gıdaları Edirneli Halkı’nın da yememesi konusunda büyük hassasiyet ve titizlik gösteriyoruz” dedi.

 

TL İBARESİ KONULMASI KONUSUNDA UYARDI

 

Denetimler sırasında fiyat etiketlerine TL ibaresini koymayan esnafı uyaran Tanrıkulu, Yunanistan ve Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen turistlerin en önemli şikâyetinin menülerde TL ibaresinin olmaması olduğuna dikkat çekerek “Fiyat listesinde TL ibaresine yer vermeyen bazı esnafımızın, örneğin 10 TL’lik bir ürün için Yunanistan’dan gelenlerden 10 EURO, Bulgaristan’dan gelenlerden 10 Leva istediğine dair şikayetler alıyoruz. Bu yüzden bugünkü denetimlerde fiyat listesinde TL ibaresi olup olmadığına dikkat ettik. TL ibaresi olmayan esnafımızı da bu konuda uyardık. Ama genel olarak esnafımız TL ibaresine yer verdiğini gördük. Her meslek grubunda da olduğu gibi tabi ki bazı çürük elmalar çıkacak.  Bizde yaptığımız denetimlerle bunun önüne geçeceğiz” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE