ÇOSB'den çevre dostu yeni proje

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü çevre konusunda yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü, bugüne kadar bölge içerisindeki yeşil alanları

GÜNDEM 15.05.2019 13:43:00 0
ÇOSB

En önemli üretim üslerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) çevre konusunda yaptığı çalışmalara devam ediyor.

 

ELEKTRİKLİ TIRPAN KULLANILIYOR

 

Geçtiğimiz yıllarda yapılan karbon ayak izi projesi kapsamında bölgenin karbon salınımını dengeleyebilmek için ilk etapta 100 bin ağaç dikimini gerçekleştiren ÇOSB, çevre konusunda başarılı bir projeye daha imza attı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü, bugüne kadar bölge içerisindeki yeşil alanların bakımlarında kullanılan ve benzinle çalışan ot biçme tırpanlarının yerine çevre dostu, emisyonu sıfır olan şarj edilebilen elektrikli tırpanları kullanmaya başladı.

 

 

"SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE BİLİNCİ İÇİN BU TÜR ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ"

 

ÇOSB Bölge Müdürlüğü Bahçe ve Ziraat Şefliği ekipleri, ilk etapta 4 kişilik bir ekip kurarak çalışmalara başladı. Ekipler, hem çevre hem de çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından çok daha verimli olan elektrikli tırpan kullanımını daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini açıkladı. Amaçlarının çevreye sıfır emisyon veren ekipmanlarla çalışmak olduğunu belirten ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri, "Benzinli tırpan kullanan çalışanlar sürekli olarak egzozdan çıkan gaz ile aynı ortamda bulunmak zorundadır. Bizim kullanmaya başladığımız elektrikli ot biçme tırpanlarıyla artık böyle bir sorun kalmamaktadır. Hem işçi sağlığı, hem de çevre sağlığı için son derece önemli bu çalışmamızı tüm bölgede kullanmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir çevre bilinci için bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ