"O iddialar gerçek değil"

Son günlerde inşaat ruhsatlarının verilmesinin durdurulduğu yönünde ortaya çıkan iddialarla ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, iddiaların gerçek olmadığ

GÜNDEM 15.05.2019 11:53:00 0
"O iddialar gerçek değil"

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, Danıştay 6. Dairesi tarafından alınan kararlardan etkilenmeyen projelere inşaat ruhsatı verilmeye devam edildiğini ifade ederek, "Belediyemiz tarafından inşaat ruhsatlarının durdurulması veya verilmemesi gibi bir durum söz konusu olmayıp yeni ruhsat alacak, önceden ruhsat almış ve Danıştay 6. Dairesinin aldığı kararlardan etkilenmeyen projelere inşaat ruhsatı verilmeye devam edilmektedir" şeklinde konuştu.

 

YÜRÜTMESİ DURDURULAN VE İPTAL EDİLEN MADDELERİ AÇIKLADI

 

Açıklamasının devamında yürütülmesi durdurulan ve iptal edilen maddelere yer veren Oktay Çolpan, "TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Şehir Plancıları Odası, TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin” bazı maddelerinin yürütmelerinin durdurulması ve iptali talebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan davalarda Danıştay 6. Dairesi’nin 12.07.2018 tarihli ve 2017/4840, 2017/7567, 2017/4783, 2017/4842 sayılı kararları ile söz konusu yönetmeliğin; 4. maddesinin 1. Fıkrasının (uu) bendi ile (vvvv) bendinde yer alan “Parklar” tanımı, 5. Maddesinin 5. Fıkrası, 5. Maddesinin 8. Fıkrasında yer alan “son katın üzerindeki ortak alan teras çatılar” kısmı, 5. Maddesinin 8. Fıkrasının a bendindeki “2 katı” ibaresi, b bendindeki “kapıcı daireleri” kısmı, c bendi, e bendi, 8. maddesinin 6. Fıkrasının “serbest nizam” ibaresi, 9. maddesinin 1. Fıkrasının a bendi, 19. maddesinin 1. Fıkrasının c bendinin 1, 2 ve 3. alt bentlerinin ve “trafo alanları” ibaresinin, d bendinin 2. Alt bendinde yer alan “büfe, lokanta, pastane, çayhane ve spor faaliyetlerine ilişkin ticari üniteler” ibaresi, 1. Alt bendinde yer alan “ anaokulu ve kreş ……… verilebilir.” İle 2. Alt bendinde yer alan “ ilgili daire ……… özel eğitim tesisi yapılabilir.” İbaresi, g bendi, ğ bendinin 1. Alt bendinde yer alan “konut kullanımı emsale konu alanın % 20 sini geçemez.” İbaresi, 2. Alt bendinde yer alan “plan kararı gerekmeden” ibaresi, 4. Alt bendinde yer alan “plan değişikliği gerektirmeksizin” ibaresi, 20. maddesinin 8. Fıkrasının b bendinde yer alan “ açık yüzme havuzu” ibaresi ile c bendi, 22. maddesinin b,ç,ğ bentleri, i bendinde yer alan “silolar ve trafolar” ibaresi, j, k, l bentleri, 28. maddesinin 3. Fıkrasında yer alan “özellikli olan yapılarda bu hüküm uygulanmayabilir.” İbaresi, 54. maddesinin 8. Fıkrasında yer alan “diğer kamusal alanlar” a ilişkin kısım, 57. maddesinin 15. fıkrasının 1. ve 2. cümleleri, 62. maddesinin 1. Fıkrasında “ruhsat alınmadan”, 2. Fıkrasında “ruhsat alınmadan” ibaresi ile 3. Fıkrasında yer alan “imar planı kararı gerekmeksizin” ibaresi, kısımlarının yürütmesini durdurmuş olup, Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belediyemize 15.03.2019 tarih ve 916339 kayıt numaralı yazı ile bu mahkeme kararlarının icaplarının yerine getirilmesi istenmiştir" ifadelerine yer verdi.

 

"KARARALARA TÜM BELEDİYELER UYMAK ZORUNDA"

 

Çorlu Belediyesi tarafından inşaat ruhsatlarının durdurulması veya verilmemesi gibi bir durum söz konusu olmadığını belirten Çolpan, "Yeni ruhsat alacak, önceden ruhsat almış ve Danıştay 6. Dairesinin aldığı kararlardan etkilenmeyen projelere inşaat ruhsatı verilmeye devam edilmektedir. Çorlu belediyesinin inşaat ruhsatlarını durdurma gibi bir kararı bulunmamaktadır. Sadece Danıştay 6. Dairesi'nin kararlarına "tüm belediyeler gibi" uymak zorundadır. Kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini önlemek adına gerekli kişi ve kurumlara özenle duyurulur." şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ