Türkiye Belediyeler Birliği'nde Edirne'yi temsil edecekler

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi'nde Edirne'yi temsil edecek olan asil ve yedek üyelerin seçimi yapıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın doğal üye olduğu seçimlerde Türkiye Beled

GÜNDEM 15.05.2019 11:25:00 0
Türkiye Belediyeler Birliği

Türkiye Belediyeler Birliği’ne meclis üyesi seçimi Edirne Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlık ettiği toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği’nin mevzuatına göre il belediye başkanlarının Türkiye Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi olması nedeniyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan seçime girmedi.

 

“4 TEMSİLCİ SEÇECEĞİZ”

 

Milletvekili sayısı kadar Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’ne Edirne’den temsilci seçeceklerini ifade eden Başkan Gürkan, “Edirne’yi Türkiye Belediyeler Birliği’nde temsil edecek 4 temsilci seçeceğiz. Bunlardan 3’ü belediye başkanı; 1’i ise belediye meclis üyesi olacak” dedi. Gündemin kabul edilmesinin ardından toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

151 OY KULLANILDI

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, il genelinde 16 belediye başkanı ve meclis üyelerinin toplam sayısının 204 olduğunu ifade ederek “Bugün milletvekili sayısı kadar meclis üyesi seçeceğiz ve seçilen arkadaşlarımız Türkiye Belediyeler Birliği’nde Edirne’yi temsil edecekler. Bu temsilcilerimizin 3’ü belediye başkanlarının arasından; 1’i de belediye meclis üyeleri arasından seçilecek. Belediye başkanlarının arasından 2 yedek üye seçimi gerçekleştirilecek” İki liste arasında gerçekleştirilen ve gizli oyla yapılan seçimlerde 151 oy kullanıldı.

 

 

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE SEÇİLDİLER

 

Türkiye Belediyeler Birliği’ne meclis üyesi olarak Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal ve Edirne Belediye Meclis Üyesi Selçuk Çakır seçilirken; Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç ve Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek de yedek üye olarak seçildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ