"Her Yönüyle Hareket"

Trakya Üniversitesi Fiziksel Aktivite ve Sağlık Topluluğu (TÜFAST) tarafından "Her Yönüyle Hareket" sloganıyla organize edilen 2. Ulusal Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Öğrenci Kongresi Balkan Kongre Merkeziâ€?

GÜNDEM 13.05.2019 16:59:00 0
"Her Yönüyle Hareket"

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Trakya Üniversitesi tanıtım filmi izlendi. TÜFAST Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Gülnur Öztürk, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Özdinç Anar, Kongre Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Keklicek, Stajyer Fizyoterapist Burcu Efe konuşma yaptı. Öğrencilerin kongreyi organize ederken büyük emek ve çaba harcadığını dile getiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, organizasyonun başarısından ötürü öğrencileri tebrik etti. Öğrencilerin düzenledikleri bu etkinliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Üstündağ "Kongre sayesinde Ülkemizin dört bir yanından gelerek bilgilerini sizlerle paylaşacak olan bilim insanlarından en güncel bilgileri alma imkanınız oluyor. Ayrıca bu kongrelere katılma sureti ile bilimsel alanda kendinizi açıkça ifade etme, fikirlerinizi savunabilme yeteneğinizi geliştiriyorsunuz. Ülkemizin dört bir yanından gelmiş ve çok yakın zamanda meslek hayatına atılacak olan arkadaşlarımız da yine bu kongre sayesinde birbirleri ile tanışma fırsatı yakalıyor ve meslek yaşamına başladığında iş birliği içinde olmayı öğreniyor" sözlerine yer verdi.

 

HAREKET YAŞAM İÇİN ÖNEMLİ

 

Hareketin yaşam için önemine değinen Prof. Dr. Sedat Üstündağ “Son zamanlarda hareketsizlikten kaynaklanan hastalıklar çığ gibi artmakta. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin 18 yaş üzerindeki 100 kişiden 30’unun hipertansiyon hastası olduğunu göreceksiniz. Benzer şekilde diyabet her 10 senede ikiye katlanarak artmaktadır. Aynı şekilde obezite oranı da inanılmaz oranlarda artmakta. Tüm bu hastalıklar hareket ile ilgili. Bu kongrenin sağlayacağı farkındalığın toplum geneline yayılması ve kronik hastalıkların önlenmesinde önemli katkıda bulunacağını düşünüyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı. Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Tiyatro Sanatçısı Yeşim Alıç, dans gösterisi eşliğinde hareketin insan sağlığındaki önemini belirten bir sunum yaptı.

 

Haber / Ruşa ELMA