Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez

Veliköy Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Kütüphanesi dün saat 14:00'da düzenlenen törenle açıldı. Kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini belirten okul müdürü Yusuf Bu

GÜNDEM 10.05.2019 16:14:00 0
Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Yusuf Budak, kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini belirterek “Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Günümüzde uygarlık çok gelişmiştir. Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse de, yaygınlaşsa da bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır. Bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Uygulamaya dayanan ve yaygın bir eğitim için yurdun bütün önemli merkezlerinde çağdaş kütüphaneler açmak gerekmektedir’ sözünün ışığında kütüphanemizi açtık” dedi.

 

 

BİN 550 KİTAP VAR

 

Kütüphanenin genel bütçe ve çevre imkanlarıyla yapıldığını, onarım, tadilat, dekorasyon ve donanımıyla birlikte toplam 45 bin 460 liraya mal olduğunu belirten Okul Müdürü Yusuf Budak “Geçen yıl okulumuz kayıtlarında toplam 153 kitap varken, kütüphane yapıldıktan sonra başlatılan kitap toplama kampanyasından sonra şuanda kütüphanemizde bin 550 kitap var. Her geçen gün kitap sayımız artıyor. Ayrıca kütüphanemizde 4 adet ekran kasalı bilgisayar bulunuyor. İnternet bağlantısıyla da öğrencilerimizin dijital ortamda da araştırma yapmaları için gerekli ortam hazırlandı” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Kitap toplama kampanyasına destek olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Veliköy OSB Bölge Müdürü Mustafa Mayadağlı’ya ve diğer bağışçılara teşekkür eden Budak “Kitap toplama kampanyasında özverili çalışan öğretmenler Sevgi Öztürk, Selin Şengün, Ayşe Oruç’a ve emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum. Bir Fikrim Var proje yarışmasında OROK adlı projesiyle 4.olan ve bu projenin kütüphane yazılım programını kütüphanemize ve Türkiye genelinde 4 farklı okul kütüphanesine de online olarak kurarak kullanılmasını sağlayan Proje Danışman Öğretmeni Engin Akkoca’ya ve proje sahibi öğrencilerimiz Yusuf Türkan ile Ümit Pala’ya teşekkür ederim” dedi. 

 

 

PLAKET VERİLDİ

 

Okul müdürü Yusuf Budak’ın konuşmasının ardından kitap toplama kampanyasına destek olan Çerkezköy Belediyesi, ÇOSB ve Veliköy OSB yetkililerine, projeye katkı sağlayan öğretmenlere, OROK Projesinin danışman öğretmeni ile proje sahibi öğrencilere plaket verildi. Okulun konferans salonunda düzenlenen programın ardından kütüphaneye geçen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve beraberindekiler kurdele keserek kütüphanenin açılışını yaptı. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri,  Veliköy Mahalle muhtarı Ersan Albayrak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU