Alkaya: İmamoğlu açık farkla kazanacak

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimler

GÜNDEM 10.05.2019 15:47:00 0
Alkaya: İmamoğlu açık farkla kazanacak

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi tarafından önceki akşam parti binasında iftar düzenlendi. İftar programına İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Belediye Meclis Üyeleri Dilek Köksal ve Mehmet Kar, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcıları Kazım Rıfkı Ayan, Muzaffer Doğan, Fahrettin Özzade, Sertaç Marangozlar, İrfan Alver, İl Yönetim kurulu üyeleri, partililer ve davetliler katıldı.

 

 

İFTARDA BİR ARAYA GELDİLER

 

İftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, 31 Mart’ta yapılan seçimleri değerlendirirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine de değindi. 31 Mart seçimlerinde CHP ile yaptıkları Millet İttifakının Çerkezköy ve Tekirdağ genelinde başarılı olduğunu söyleyen Alkaya, “24 Haziran seçimlerinde ittifak yapan AK Parti ve MHP’nin oylarının toplamına baktığımızda matematiksel olarak açık ara oyları alması gerekirken bu gerçekleşmedi. Bu da gösteriyor ki halkımız bölgemizde, Tekirdağ’da, Çerkezköy’de düz bakmıyor” dedi. Çerkezköy halkına teşekkür eden Alkaya, “Vahap Akay’ın bundan sonraki süreçte görevi geçmişe göre biraz daha zor olacak. Çünkü, geçmişte AK Parti’ye yada MHP’ ye oy veren kesim, millet ittifakının samimiyetine inandığı için 31 Mart seçimlerinden millet ittifakının adayı Vahap Akay’a oy verdi” dedi.

 

 

“AK PARTİ’YE SEMPATİ DUYANLAR BİLE HAZMEDEMİYOR”

 

Yüksel seçim kurulu tarafından iptal edilen ve 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili de konuşan Alkaya, “Bizim ittifakımız uzun süreli bir birliktelik. İstanbul ve Ankara’da seçimler millet ittifakının birlikteliği ile sonuçlandı. Saçma sapan sebeplerle seçim iptal edildi. Bu, aynı zamanda demokrasinin iptali anlamına geliyor. İnşallah 23 Haziran’da vatandaşımız gereken şekilde gerekli dersi verecektir” dedi. Düne kadar AK Parti’ye sempati duyanlar ve sorgusuz sualsiz her yaptıklarını kabul eden kitlenin dahi bu yapılanı hazmedemediğini kaydeden Alkaya “İstanbul’da AK Parti seçmeni olan arkadaşlar, kayıtsız şartsız olacak şekilde reisçi olanlar bu yapılanı haksızlık olarak görüyorlar. Ekrem İmamoğlu’na destek veriyorlar” dedi. Alkaya, 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun, daha çok oyla, açık farkla İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçileceğini savundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU