"Geri dönüşüm çevre ve doğayı korur"

Malkara Belediyesi tarafından, Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında 6-24 Mayıs tarihlerinde ilkokul ve ortaokullar arasında "Atık Pet Şişe Toplama" yarışması düzenlendi. Konu ile ilgili bilgi v

GÜNDEM 10.05.2019 13:54:00 0
"Geri dönüşüm çevre ve doğayı korur"

Atık Pet Şişe Toplama yarışması hakkında bilgi veren Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "5-12 Haziran Dünya Çevre Etkinleri Kapsamında ülkemizde bir çok faaliyet gerçekleştirilmektedir. Bizde Çevreci bir Belediye olarak Atık Pet Toplama yarışması düzenledik. İlçemiz ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin çevre bilincini uyandırmaya yönelik bir yenilik oluşturması ve öğrencilerin çevreye, doğaya ve geleceğe olan bakış açılarını olumlu yönde değiştirebilmek adına 'Geri Dönüşüme Verirsen Önem, Kazanır Ülken ve Sen' sloganı ile ilçemizde Atık Pet Şişe Toplama yarışması düzenledik" sözlerine yer verdi.

 

"BU DÜNYA HEPİMİZİN"

 

Sözlerine devam eden Başkan Yurdakul, "Kullandığımız eşyaları tekrar geri dönüştürmek çevremizi ve doğayı korur. Pet şişeleri, plastik malzemeleri, alüminyum, kağıt gibi atıklarımızı belediyemizin geri dönüşüm noktalarına vermeliyiz. Geri dönüşüme katkı sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı korumuş oluruz hem de yeniyi üretmek yerine elimizde zaten var olan geri dönüştürülebilir atıkları kullanarak sınırlı orandaki doğal kaynaklarımızı koruyabiliriz. Hem de bizden sonra gelecek olan nesile kullanabilecekleri kaynak bırakmış oluruz. Sizlerde geri dönüşüm için bir şeyler yapabilir ve işe atık malzemelerinizi ayırarak başlayabilirsiniz. Eğer atık malzemeleri tekrar kullanırsak dünyamızın yaşını arttırabiliriz. Çünkü bu dünya hepimizin" şeklinde konuştu.

 

"EN ÇOK ATIK PET ŞİŞE TOPLAYAN OKULLARA ÖDÜL VERİLECEK"

 

Malkara Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından, 30 Mayıs Perşembe günü Malkara'da eğitim ve öğretim veren  ilkokul ve ortaokullar ziyaret edilerek atık pet şişelerin toplanacağı kaydedildi. Okullardan toplanan atık pet şişelerin komisyon tarafından değerlendirileceği ve en çok atık pet şişe toplayan  okullara ödüller verileceği açıklandı.

 

Haber / Ruşa ELMA