Öğrencilerden anlamlı davranış

Süleymanpaşa İlkokulu öğrencileri, Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi'ni ziyaret etti. Öğrenciler harçlıklarından arttırdıkları paralarla sokak hayvanları için aldıklar

GÜNDEM 9.05.2019 16:37:00 0
Öğrencilerden anlamlı davranış

Süleymanpaşa İlkokulu öğrencileri, harçlıklarından arttırdıkları paraları kumbarada toplayarak sokak hayvanları için mama aldı. Öğrenciler, Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ni ziyaret ederek aldıkları mamaları teslim ettiler.

"ÇOCUKLARIMIZIN HEPSİ HAYVAN SEVGİSİYLE DOLU"

 

Süleymanpaşa İlkokulu Okul Müdürü Hüseyin Mutlu ve öğretmenler ile birlikte geçici bakımevine gelen öğrenciler Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar tarafından karşılandı. Öğrenciler ziyarette sokak hayvanları için biriktirdikleri paralar ile aldıkları mamalarının hikayesini anlattı. Çocukların öğretmenleri ve ailelerini kutlayan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, "Bugün buraya gelen çocuklarımızın hepsi hayvan sevgisiyle dolu. Harçlıklarından biriktirdikleri paralar ile sokak hayvanlarını düşünmeleri ve onlara dağıtılmak üzere mama almaları örnek bir davranış. Ancak bu örnek davranışın diğer tarafından da onlara bu sevgiyi aşılayan öğretmenlerimiz ve ailelerimiz var. Süleymanpaşa Belediyesi olarak biz de bu sevgiye katkı verebildiysek ne mutlu bize" sözlerine yer  verdi.

 

TÜM ÖĞRENCİLERİ DAVET ETTİ

 

Çınar, Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’nin öğrencilerin ziyaretlerine açık olduğunu ve dileyen tüm okulların randevu alarak geçici bakımevindeki sokak hayvanlarını ziyaret edebileceğini belirterek, "Buradaki kedilerimiz, köpeklerimiz tedavi süreci boyunca geçici bakımevinde kalıyor. Tedavileri tamamlandıktan sonra da yasa gereği alındıkları yerlere geri bırakılıyor. Bu süreçte belediyemiz onlara destek oluyor. Öğrencilerimizin ziyaretleri ise sokak hayvanlarımıza ayrı bir heyecan, mutluluk katıyor. İşte tam da bu yüzden tüm okullarımızı, tüm öğrencilerimizi Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ne sokak hayvanlarımıza manevi olarak destek olmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

SOKAK HAYVANLARI İLE VAKİT GEÇİRDİLER

 

Sokak hayvanlarına dağıtılmak üzere aldıkları mamayı Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi görevlilerine teslim eden öğrenciler yaklaşık 1 saat boyunca bakımevini gezerken aldıkları mamalar ile de köpekleri besleyerek onlarla vakit geçirdiler.

 

Haber / Özge MERİÇ