Minikler, okuma şenliğinde bir araya geldi

Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Minikler  Okuyor Okuma Şenliği önceki gün  14:00-17:00 saatleri arasında yapıldı. Programdan konuşan Çerkezköy Ken

GÜNDEM 8.05.2019 16:02:00 0
Minikler, okuma şenliğinde bir araya geldi

Çerkezköy Kent Konseyi önünde düzenlenen Minikler  Okuyor Okuma Şenliği'ne Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir,CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Hasan Demir,Çerkezköy Kent Konseyi Çalışma Grubu Meclis başkanları ve üyeleri,Şenliğe katılan okulların müdürleri ,öğretmenleri ve şenlikte  oyun gruplarında yer alan birinci sınıf öğrencileri ve veliler katıldı. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen katılımın yoğun olması ise dikkatlerden kaçmadı.

 

"ÇOCUKLARIMIZIN HER BİRİ KENDİ BAŞINA BİR ÖNEM"

 

Minikler Okuyor Okuma Şenliği programında ilk konuşmayı  Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe yaptı. Serfiçe, "Bu yıl 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Çocuk Meclisi–Minikler Okuyor, Okuma şenliğimize hoş geldiniz. Çocuklar bizim kıymetlimiz, bugünümüz, geleceğimiz. Maddi manevi mirasımızı devredeceğimiz yarınlarımız. Her biri kendi başına bir önem, her biri birleştiğinde kendi özgür bir güç. Çocuk kalbi, çocuk aklı, çocuk hissi insanoğlunun kaybetmekten en üzüntü duyduğu değeri çocukların gözünden hayata bakmak, onların duyguları ile yaşamak, en saf en sade en samimi hali yaşamın. Bundan dolayı çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmek biz yetişkinlerin, anne ve babaların, eğitmenlerin, bizi yönetenlerin devletin en yüce görevi. Okumak bu noktada çok önemli" sözlerine yer verdi.

 

"AMACIMIZ OKUMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPMAK"

 

Sözlerine devam eden Serfiçe, "Okumak dünyada keşfedilmiş tüm bilgilerin kapılarını açan, çocuklarımızı o kapıdan içeriye sokan, geliştiren, eğiten, öğreten en önemli alışkanlık ve atalarımızın ‘Ağaç yaş iken eğilir’  dediği söz, eğitimin temeli. Hayatlarına adım attıkları sene olan 1.Sınıf öğrencilerimizi hedefleyerek hafızalarında güzel bir anı yaratmak okumanın önemine vurgu yapmak amacı ile, Çocuk Meclisi Başkanımız ve sevgili öğretmenimiz Emine Demir hanım ve değerli üyelerimizin katkıları ile 3 yıldan bu yana  her sene Minikler Okuyor-Okuma Şenliği gerçekleştirmekteyiz. Kendilerine ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

ŞENLİĞE KATILAN ÖĞRENCİLERE OKUMA KİTABI HEDİYE EDİLDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından Şenliğe katılan okul öğrencileri öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları oyunları sergilediler. Minik öğrencilerin oyunları ilgiyle izlendi ve bol alkış aldı. Öğrencilerin yaptıkları çeşitli gösterilerin ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Emine Demir şenliğe katılan öğrencilere dünya klasikleri çocuk kitaplarını hediye ettiler. Ayrıca Şenliğe katılan okullara da birer katılım belgesi verdiler.

 

Haber/Servet AYTEN