Meclis 2018 yılı bütçe kesin hesabı görüştü

Edirne Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda 2018 yılı Bütçe Kesin H

GÜNDEM 7.05.2019 15:56:00 0
Meclis 2018 yılı bütçe kesin hesabı görüştü

Edirne Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda 2018 yılı Bütçe Kesin Hesabı görüşüldü. Meclis Toplantısı açmadan önce söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hayatını kaybeden şehitlerimize başsağlığı diledi. Gürkan, "Geçtiğimiz 2 gün içerisinde hem Suriye’de hem Azez’de hem de ülkemizde teröristler tarafından, vatanı savunmak amacıyla görev başında olan askerlerimiz şehit edildi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Buradan Edirne Belediye Başkanı olarak tüm Edirne Halkı; tüm belediye meclis üyeleri adına da şunu ifade etmek istiyorum; ‘Dünya döndükçe Türk Milleti var olacak. Türk Milleti var oldukça da ne PKK, ne PYD, ne YPG, ne FETO, ne İŞİD, DHKP-C hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyet’i toprakları üzerinde, Türk vatanı, Türk Milleti üzerinde herhangi bir zarar veremeyeceklerdir. Evet zaman zaman şehitler verebiliriz ama bu millet büyük bir millettir. Milletini, vatanını korumak için 7’sinden 70’ine kadınıyla, erkeğiyle hepsi can vermeye hazırdır. Bunu da herkesin böyle bilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

 

2018 YILI BÜTÇE KESİN HESABI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Yoklamanın ardından 2018 yılı Bütçe Kesin Hesabı görüşüldü. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunu hazırladığını belirten Gürkan, geçmiş yılların bütçe rakamları ile ilgili de meclis üyelerini bilgilendirdi. 2018 yılında tüm zamanların en büyük gelir tahsilatının yapıldığına dikkat çeken Gürkan, "Bütçeye göre yüzde; yüz iki oranında kesinleşen bir tahsilatımız var. Yüzde 102 gelir gerçekleştirme oranımız var. Yüzde 76 oranında da gider gerçekleştirme oranımız var. Yüzde 26 oranında gelirimiz giderimizden daha fazla bir noktaya ulaşmış. Bu da yaptığımız tasarruflar ve diğer harcamaların bir mali disipline bağlanmış olduğunu gösteriyor" sözlerine yer verdi. Plan Bütçe Komisyon’un hazırladığı raporun okunmasının ardından 2018 Bütçe Gideri 192 milyon 948 bin 71 lira 17 kuruş; Bütçe Geliri de 209 milyon 416 bin 194 lira 13 kuruş olarak oy birliğiyle kabul edildi.

 

YASAL BİR ŞEKİLDE TAHSİLATLARINI YAPACAĞIZ

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Gelir-gider dengesi anlamında 16 milyon 468 bin 122 lira 96 kuruş gelir fazlamız var, 2018 yılında. Ama diğer taraftan tahakkuku yapıldığı halde, bu sadece 2018 yılı gibi anlaşılmasın, 2018 yılı ve önceki yıllarda yani belediyenin tüm geçmişinden bu yana devreden, tahakkuku yapıldığı halde tahsilatı yapılamayan  74 milyon 199 bin 522 lira 28 kuruş alacağımız var. Bunların bir kısmı icra takibinde bir kısmı yapılandırılmış, taksitlendirilmiş, vadesi geçmiş olanlar. Bunlarla ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’müz gerekli çalışmaları sürdürüyor. Kuşkusuz bu paraları da tahsil etmek için kanunlarında bize çizildiği çerçevede her türlü çalışmayı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bunları yasal bir şekilde tahsilatlarını yapacağız" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU